9 квітня, 17:22

За зверненням нардепа «ВОЛІ» на Прикарпатті порушено кримінальне провадження щодо вирубки лісу

За зверненням народного депутата, члена Ради партія «ВОЛЯ» Юрія Дерев’янка розпочато досудове розслідування Тисменецьким РВ УМВС в Івано-Франківській області за фактом незаконної вирубки дерев на території Старокривотульської сільської ради.

Нардеп звернувся у правоохоронні органи та у державну екологічну інспекцію України в Івано-Франківській області щодо перевірки законності проведення вирубки лісового масиву у с. Старі Кривотули Тисменецького району.

На території агрофірми «Іскра» незаконно вирубували дерева, завдаючи шкоду довкіллю у розмірі понад 245 тисяч гривень, йдеться в офіційній відповіді Тисменецького РВ УМВС. Тривають слідчі дії.

Депутатське звернення Юрія Дерев’янка долучене до матеріалів кримінального провадження за ознаками кримінального правопорушення ст. 246 КК України.

Держекоінспекція в Івано-Франківській області минулого року проводила позапланову перевірку щодо дотримання вимог природоохоронного законодавства на території лісу, що перебував у користуванні агрофірми. Матеріали перевірки направлено до УСБУ в Івано-Франківській області.

Нардеп також готує звернення до СБУ з метою з’ясувати, які дії вжитті за даними матеріалами і до Тисменицького РВ УМВС, з метою отримання інформації чи є підозрювані по даному кримінальному провадженні та які процесуальні дії вжито по їх встановленню.

 
Поділитися новиною:
Поділитися