20 квітня, 09:04

У Франківську лідери партії «ВОЛЯ» розказали, як позбутись олігархів

Зміни в державі мають відбутись, незважаючи на тиск російського агресора. Українці стомилися чекати на реальні реформи, вони вимагають очищення корумпованої влади, деолігархізації і децентралізації країни, швидкого реформування місцевого самоврядування.

Ці та інші питання були підняті громадою Івано-Франківська під час зустрічі з членами Ради партії «ВОЛЯ» народним депутатом Іриною Сусловою, Ольгою Галабалою та Сергієм Тараном.

Сергій Таран у своєму виступі підкреслив, що всі ці роки олігархи отримували надприбутки від непрозорого доступу до державної власності. Саме олігархи створили систему монополій. Як наслідок середнього класу в Україні не існує, є дуже багаті і 90% населення живе у злиднях.

Він зазначив, що олігархи фінансують усі політичні сили в Україні, і розглядають їх як бізнес-проекти. Олігархи створили таку систему через яку бізнес не хоче інвестувати у вітчизняну економіку.

Політична партія «ВОЛЯ» ініціювала в парламенті законопроект про стратегію деолігархізації України та ставить питання про необхідність компенсації за приватизовані за заниженими цінами об'єкти. У період незалежності країна отримали всього 63 мільярди грн. від близько 30 тис. проданих підприємств.

«Вперше даємо визначення «олігарх» і «особа причетна до олігарха». Закон забороняє пов'язаним з олігархами особам займати керівні посади в держорганах та на держпідприємствах протягом п'яти років з дня звільнення зі структур, - роз’яснила Ольга Галабала. – Перші кроки до деолігархізації робимо і на Івано-Франківщині. На жаль, обласна рада не підтримала створення тимчасової слідчої комісії щодо контролю сплати податків великими підприємствами області, що належать Ахметову, Коломойському, Суркісу».

Нардеп Ірина Суслова також наголосила, що корупціонери, які вчора «дерибанили» державне майно повинні нести відповідальність. Зокрема, партія «ВОЛЯ» зареєстрували законопроект, який передбачає ув’язнення від 3 до 5 років за невиконання закону про очищення влади.

«Хабарники не повинні займати посади в державних органах. Ми презентували проект Національний кадровий резерв, який покликаний привести на держслужбу молодих патріотичних професіоналів, - продовжила Суслова. – Ініціатива передбачає ухвалення закону України «Про Національний кадровий резерв», реформу державної служби, контроль за проведенням конкурсів на посади службовців».

Прес-служба партії ВОЛЯ

 
Поділитися новиною:
Поділитися