20 квітня, 15:43

1 млрд. грн. можуть витратити на ремонт доріг на Прикарпатті - Юрій Дерев'янко

Прем’єр-міністр України підтримав ініціативи депутатів від Прикарпаття спрямувати наявні 700 мільйонів гривен на ремонт дороги Львів - Рогатин-Івано - Франківськ - Коломия - Чернівці та додатково залучити кошти з Фонду регіонального розвитку - 140 млн. грн., та з місцевих бюджетів - 110 млн. грн.

Про це заявив член Ради партії «ВОЛЯ» нардеп Юрій Дерев'янко на зустрічі з представниками Івано-Франківської ОДА та сільськими і селищними головами ОДА.

«Голова уряду підтримав нашу ідею про те, що краще зробити одну якісну транспортну артерію, аніж розпорошувати кошти у різних напрямках», - сказав Юрій Дерев'янко.

«Прем'єр доручив терміново підготувати проект постанови про порядок використання 700 мільйонів гривен на ремонт доріг та розглянути його на засіданні Уряду в середу, - зауважив Юрій Дерев'янко. - Це дуже важливо, тому, що час іде, а документу, який дає старт проведенню тендерів досі немає», - зазначив депутат.

Також в Уряді розглядають можливість ремонту дороги Коломия - Косів - Татарів для прийняття рішення щодо фінансування.

«Якісні дороги дадуть найпотужніший поштовх для розвитку цілого регіону, - заявив Юрій Дерев'янко. - Тому ми будемо переконувати органи місцевого самоврядування цього року спрямувати всі кошти саме на дороги».

Народний депутат Юрій Дерев'янко разом з іншими членами міжфракційного об'єднання «Прикарпаття» напередодні провели робочу зустріч з прем'єр-міністром України Арсенієм Яценюком та представниками уряду щодо нагальних проблем Прикарпатського регіону.

Учасники зустрічі також обговорили проблему забезпечення лісом переробних підприємств і необхідність внесення змін в порядок проведення аукціонів. На думку депутатів, лісопереробні підприємства повинні мати гарантію в придбанні деревини на довготривалий термін для планування інвестицій в збільшення своїх переробних потужностей.

Також піднімалася питання про необхідність залучення інвесторів для експлуатації наявних на Прикарпатті законсервованих нафтових і газових свердловин.

Окрему увагу депутати приділили непрацюючим прикарпатським підприємствам ВАТ «Оріана», ТОВ «Карпатнафтохім» та ВАТ «Нафтохімік Прикарпаття». Прем'єр-міністр доручив Мінекономрозвитку підготувати свої пропозиції щодо того, як можна дати можливість цим підприємствам запрацювати.

У зустрічі також взяли участь депутати Анатолій Матвієнко, Михайло Довбенко, Руслан Князевич, Юрій Соловей, Юрій Тимошенко, Ігор Насалик та Андрій Іванчук.

 
Поділитися новиною:
Поділитися