23 квітня, 15:52

Розподіл бюджетних коштів на Прикарпатті має бути прозорим – «ВОЛЯ»

Члени Ради партії «ВОЛЯ» народний депутат Юрій Дерев’янко та Ольга Галабала провели зустріч з громадами Прикарпаття під час презентації партії у Рогатині, Галичі і Богородчанах.

Мешканців регіону найбільше цікавили питання деолігархізації, надходження податків у місцеві бюджети і їх прозорий розподіл, а також ремонт доріг на Прикарпатті та механізм надання субсидій.

Члени громад висловили занепокоєння тим, що у регіоні не вистачає коштів на ремонт дитсадків та шкіл, лікарень, покращення інфраструктури сіл і міст.

Ольга Галабала та Юрій Дерев'янко увійшли до  Громадської комісії, яка перевірить, скільки податків у місцеві бюджети надходять від найбільших підприємств області, що, в основному, належать олігархам, та як розподіляються ці кошти між місцевими бюджетами. Зокрема, це ПАТ «ДТЕК Західенерго» (Бурштинська ТЕС), ТзОВ «Даноша», ПАТ «Укрнафта» та ін.

Активісти «ВОЛІ» працюють над тим, щоб інформація про розподіл бюджетних коштів для громадськості стала відкритою.

Юрій Дерев’янко повідомив і про інші важливі кроки, зроблені політичною партією «ВОЛЯ» в парламенті. За його словами, була розроблена і зареєстрована Стратегія деолігархізації України, яка пропонує чіткі кроки, які потрібно зробити для звільнення влади і економіки від впливу олігархів. Також депутат наголосив, що «ВОЛЯ» буде боротися за те, аби землі поза межами населених пунктів були передані в розпорядження громадам.

Ольга Галабала також розповіла про механізм надання субсидій і ремонт доріг на Івано-Франківщині, які визнано одними з найгірших в Україні.

«У нас з’явився шанс провести ремонт доріг в області, - зазначила політик. – Прем’єр-міністр України підтримав ініціативу депутатів від Прикарпаття спрямувати 700 мільйонів гривень на ремонт дороги Львів - Рогатин - Івано-Франківськ - Коломия – Чернівці та інших транспортних артерій області». За інформацією політиків, існує також необхідність додаткового залучення 140 млн. грн. з коштів Фонду регіонального розвитку та 110 млн. грн. —  з місцевих бюджетів.

Ольга Галабала закликала громадськість краю проконтролювати використання «дорожніх коштів».

Також політик окреслила алгоритм отримання субсидій на оплату житлово-комунальних послуг, зазначивши, що, крім заповнення декларації про доходи, жодних інших документів чи довідок подавати не потрібно.

Зараз активісти «ВОЛІ» ведуть роз’яснювальну роботу серед населення щодо надання субсидій. На сайті партії - http://volya.ua/subsydia можна знайти  інформацію про те, як правильно заповнити декларацію про доходи, інструкцію про порядок заповнення бланків та скористатися  «калькулятором», який порахує орієнтовний розмір субсидії.

Поділитися новиною:
Поділитися