9 липня, 14:52

Юрій Дерев’янко: Висновки АМКУ щодо відсутності зловживань на ринку авіаперевезень – профанація

АМКУ   працює в інтересах монополістів. Це є 100% корупція і повна профанація та дискредитація самого Антимонопольного комітету як органу. Про це заявив депутат України від партії «ВОЛЯ» Юрій Дерев’янко. Так він прокоментував відповідь Антимонопольного комітету України на депутатське звернення щодо зловживань на ринку авіаперевезень. 

У 2014 році Комітетом  було надано доручення Львівському, Одеському та Харківському обласним відділенням провести дослідження щодо обґрунтованості встановлених авіаперевізниками тарифів на пасажирські перевезення в межах України за маршрутами: Київ-Львів-Київ, Київ-Одеса-Київ, Київ-Харків-Київ. 

Дослідження встановило, що за львівським маршрутом перевезення здійснювали такі компанія, як МАУ, та "Ютейр Україна". За одеським напрямком регулярні авіаперевезення здійснювали МАУ та "ЯнЕйр". За харківським — МАУ та "Ютейр Україна".

"За результатами проведеного дослідження відділення повідомили, що в діях вищезазначених компаній при встановленні тарифів на послуги авіаційних перевезень ознак порушення законодавства про захист економічної конкуренції не виявлено", — зазначається у відповіді АМКУ. 

Дерев’янко додав,  що з таким АМКУ в Україні ніколи не буде ні демонополізації, ні деолігархізації."Треба негайно проводити внутрішнє розслідування щодо службових осіб, які давали такі висновки. І ми будемо звертатися до Генпрокуратури з цього приводу", — заявив депутат «ВОЛІ». 

Нагадаємо, раніше народний Юрій Дерев'янко звернувся до Антимонопольного комітету із проханням надати інформацію про те, які компанії визнано монополістами на внутрішньому ринку авіаперевезень України. Він висловив занепокоєння у зв'язку з тим, що для пересічної людини в Україні авіаперевезення лишаються недоступними через високу ціну.

За словами нардепа, вартість міжнародних перевезень набагато менша, ніж ціна на внутрішні рейси на території України. А внутрішні авіаперевезення, щонайменше, удвічі дорожчі, ніж в країнах ЄС. 

Пресс-служба партії «ВОЛЯ»

Поділитися новиною:
Поділитися