9 липня, 15:53

Нардеп Суслова: виправдання Петра Мельника є черговим свідченням загрози реваншу злочинної системи

Рішення суду, яке повністю зняло всі обвинувачення з колишнього ректора Податкової Академії Петра Мельника – чергова поразка Революції Гідності. Україні загрожує реванш злочинної системи. Про це заявила народний депутат від партії «Воля» Ірина Суслова, коментуючи відповідну ухвалу Ірпінського міського суду від 8 липня 2015 року.

«Те,  що відбулося в Ірпінському міському суді 8 липня, а саме зняття всіх обвинувачень з колишнього ректора Податкової Академії Петра Мельника,  є черговою поразкою Революції Гідності. Навіть злочинний режим Януковича визнавав регіонала Мельника злочинцем, а сьогодні «найгуманніші» судді перетворили злочинця на жертву», - заявила Ірина Суслова.

«Цікавий факт, що знято раніше нанесений арешт на майно Петра Мельника, а це десятки об’єктів нерухомості – квартири, будинки, земельні ділянки у Києві, Ірпені, Івано-Франківщині. Вивилося, що у Мельника був навіть один мільярд доларів Зімбабве. Виникає питання, як можна на зарплату ректора чи народного депутата набути такі статки?!», - підкреслила народний депутат.

«Партія «Воля» контролюватиме подальший перебіг подій та вимагатиме неупередженого розгляду апеляції, яку сподіваюся подасть прокуратура на рішення Ірпінського міського суду, аби справедливість стосовно Мельника все ж була встановлена», - резюмувала Суслова.

Як відомо, раніше нардепом Сусловою направлено численні звернення, оголошені депутатські запити до Міністра внутрішніх справ та Генпрокурора щодо правопорушень вчинених Мельником. Правоохоронними органами відкриті відповідні кримінальні провадження.   

Встановлено, що Мельник, окрім вимагання хабарів від студентів та їх батьків, привласнював державне майно, розкрадав бюджетні кошти. Зокрема, відчужено у держави на користь підконтрольних фірм сім’ї Мельника територію і майно піонерського табору ім. Макаренка,  реабілітаційно-оздоровчого комплексу «Сосновий бір». Також розкрадено кошти під час реконструкції та будівництва спорткомплексу Податкового університету. Окремої уваги заслуговує створення Мельником на базі Університету свого приватного вузу на рахунки якого незаконно осідали мільйони державних коштів.

Петру Мельнику було оголошено підозру у вчиненні злочинів передбачених ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч.2,3 ст.368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди посадовою особою) Кримінального кодексу України. Йдеться про вимагання та отримання хабарів від студентів. Тільки за цими статтями Мельнику загрожує до 12 років позбавлення волі.

Прес-служба партії «ВОЛЯ»
Поділитися новиною:
Поділитися