10 липня, 12:04

Треба запровадити відповідальність за не внесення даних о Реєстру судових рішень – Ю. Дерев’янко

Необхідно ввести відповідальність за невнесення всіх рішень судів до відповідного реєстру, який стане основою для формування Єдиного реєстру корупціонерів. Про це заявив член Ради партії "ВОЛЯ",  народний  депутат Юрій Дерев'янко під час засідання антикорупційного комітету. 

"Всі рішення судів повинні бути в реєстрі судових рішень. Його веде судова адміністрація, яка є окремим органом влади, що  формується через раду суддів. Сьогодні є дуже ганебна практика, коли не всі рішення суддів вносяться у реєстр судових рішень. А це єдине джерело, щоб наповнювати реєстр корупціонерів", — підкреслив нардеп.

Він переконаний, що потрібно внести відповідні зміни до закону і  ввести відповідальність для суддів або представників апарату суду за невнесення рішень судів, які вже відбулися, в реєстр судових рішень.

"Реєстр корупціонерів — це важливе джерело інформації для того, щоб суспільство могло знати, хто вчиняв корупційні правопорушення. Важливо, щоб цей доступ до інформації був вільний та безкоштовний. Щоб був максимально широкий пошук за посадою, за прізвищем, за складом злочину", — вважає депутат.

"Найважливіше  – щоб в цей реєстр потрапили всі особи, які вчинили корупційні злочини, тобто цей реєстр має бути наповнений не з моменту, коли він впроваджується, а за останні 5-10 років", — зауважив  Дерев'янко.

"Наше завдання — щоб всі люди, які є корупціонерами, точно знали, що інформація про них буде у вільному доступі, ніхто не зможе це приховати", — додав Дерев'янко.

Він також вважає доцільним внести відповідні зміни до законодавства і запровадити 10-річний термін заборони обіймати посади на державній службі "фігурантам" антикорупційного реєстру.

Нагадаємо, 9 липня на засіданні антикорупційного комітету міністр юстиції Павло Петренко презентував Єдиний державний реєстр осіб, які вчинили корупційні правопорушення.

Прес-служба партії «ВОЛЯ»

 
Поділитися новиною:
Поділитися