10 липня, 14:06

«ВОЛЯ» Рівного перевірить чому учасникам АТО пропонують землю непридатну для забудови

Люди ВОЛІ  ініціювали перевірку рішень про  виділення земельних ділянок Рівненською міською радою, що ухвалювались протягом минулого року. Відповідне депутатське звернення міському голові Володимиру Хомку направить народний депутат від партії «ВОЛЯ» Ірина Суслова.

 Рішення виділити земельні ділянки воїнам АТО було відомо ще в липні минулого року. Наразі влада пропонує лише ділянки у місцевості з різким перепадом висот і там, де відсутні комунікації.

«Кажуть, що іншої землі для воїнів АТО у міста просто немає. Тож люди ВОЛІ хочуть впевнитись, що протягом року посадовці не роздали більш зручні ділянки забудовникам або іншим третім особам. Побудувати садибу в районі вулиці Костромської дуже важко. Треба вирівнювати рельєф, а це величезні  кошти для родин наших воїнів», - пояснив активіст «ВОЛІ» Сергій Микитюк.

Побоювання людей ВОЛІ важко назвати марними. Для прикладу,  на землі, що знаходиться  у комунальній власності, просто зараз  будується котеджне містечко поблизу ТЦ «Екватор». Всі необхідні комунікації тут поруч, але користуватиметься ними забудовник, який отримає ще й прибуток від продажу котеджів.

«Останнім часом виділені ділянки поблизу торгового центру «Екватор», в районі зоопарку. Розпочалось незаконне будівництво напроти кінотеатру «Ера», по вулиці Гаріна. Там є всі комунікації, школа, дитячі садки», - обурюється Микитюк.

В той же час, міська влада лише обіцяє провести всі комунікації туди, де розташовані ділянки для учасників АТО. Така робота вимагає значних коштів. До того ж, ще невідомо, чи справдяться ці обіцянки.

«Треба брати ініціативу в свої руки и не допустити зловживання з боку міської влади. Саме цим і буде займатись партія «ВОЛЯ», аби не дати ошукати наших захисників», - запевнив Микитюк.

Нагадаємо, що перший етап жеребкування та розподілу земельних ділянок для учасників АТО відбудеться в Рівному вже 9-10 липня в присутності всіх зацікавлених осіб. Наразі міська влада готова виділити 780 ділянок площею від 4,8 до 10 соток.

Прес-служба партії «ВОЛЯ»

Поділитися новиною:
Поділитися