13 липня, 11:24

Дерев'янко вимагає від Шокіна розслідувати викрадення бурштину з відділку міліції на $40 000

Член Ради партії "ВОЛЯ" народний депутат Юрій Дерев'янко звернувся до Генерального прокурора Віктора Шокіна з вимогою розслідувати факт підміни бурштину вартістю 40 тис. доларів на дрібний камінь та пісок у відділку міліції на Рівненщині та притягти винних до відповідальності.

Дерев'янко зазначив, що йому стало відомо про факт підміни бурштину-сирцю загальною вагою 27 кг та орієнтовною вартістю 40 тис доларів США на дрібний камінь та пісок, що не становлять жодної цінності.

"Як повідомляється в засобах масової інформації, 8 липня 2015 року до Рівненського МВ УМВС України в Рівненській області звернувся громадянин та його адвокат, які на підставі пред’явленої ухвали суду вимагали повернути бурштин, вилучений правоохоронцями у грудні 2014 року", — повідомив депутат.

"Зазначене каміння знаходилося у кімнаті зберігання речових доказів міського відділку міліції. Правоохоронці у присутності заявників розкрили два спецпакети, проте, за словами адвоката та його підзахисного, їх вміст не відповідав протоколу огляду та вилучення, тобто був замінений", — підкреслив нардеп.

Він також зазначив, що факти зникнення речових доказів з територіальних підрозділів УМВС України в Рівненській області мали місце і раніше. Так, в листопаді 2014 року з Управління МВС України в Рівненській області невідомі вивезли 80 тис. доларів і 130 кг бурштину, орієнтовна вартість якого становила близько 300 тис. доларів.

"Зазначені вище факти викликали значний суспільний резонанс та підривають авторитет та довіру правоохоронних органів", — заявив Дерев'янко.

Він попросив Шокіна внести ці відомості про вчинене кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань та вжити заходів щодо об’єктивного, повного та всебічного досудового розслідування вказаних у даному зверненні фактів з дотриманням передбачених законодавством процесуальних строків. Депутат також вимагає від Генпрокурора притягнути винних осіб до відповідальності та взяти вирішення даного питання під особистий контроль.

Прес-служба партії «Воля»

Поділитися новиною:
Поділитися