14 липня, 17:49

Спеціальна парламентська комісія готує план розвитку Донецької та Луганської областей

У парламенті створена тимчасова спеціальна парламентська комісія, яка має забезпечити об’єктивний підрахунок збитків завданих Україні у зоні проведення АТО. Член комісії нардеп Ірина Суслова наголошує, що комісія покликана не лише оцінити масштаб завданих збитків, а й розробити концепцію відбудови, розвитку та модернізації території, де зараз проводиться АТО.

«Верховна Рада була змушена піти на створення спеціальної комісії, оскільки Уряд досі не надав об’єктивної оцінки збитків та не розробив програми розвитку Донбасу. Уряд створив Державне агентство з питань відновлення Донбасу, але воно досі не розпочало роботу. А війна триває і ми щодня бачимо, як в результаті бойових дій знищується майно та інфраструктура регіону, і ми маємо вже готувати концепцію відродження регіону», - наголосила депутат від партії «ВОЛЯ» Ірина Суслова.

Суслова нагадала, що на засіданні уряду 9 липня 2014 року було заявлено про наявність попередніх розрахунків збитків на рівні 8,1 млрд. грн., але насправді потреби  на відновлення інфраструктури та соціальної сфери регіону значно більші.

Прес-служба партії «Воля»

Поділитися новиною:
Поділитися