14 липня, 16:00

Позиція депутатів партії "ВОЛЯ" щодо найактуальніших законопроектів, винесених на розгляд парламенту 14 липня 2015 р.

№ 1776/П2

Проект постанови про подальшу роботу над законопроектом про внесенні змін до Конституції України щодо недоторканості народних депутатів України та суддів

Депутати від "ВОЛІ" проголосували ЗА. Мова йде про порядок доопрацювання цього законопроекту, враховуючи те, що Конституційний Суд надав велику кількість зауважень. Але сьогодні прозвучало від багатьох фракцій пропозиція щодо скасування недоторканості не тільки народних депутатів, а і Президента, і суддів. Зараз до середини серпня у Верховної Ради є шанс не тільки про це поговорити, а й зробити. Якщо 150 народних депутатів об'єднаються навколо змін до цього закону, то можна запропонувати реальні зміни до Конституції. Зараз депутати мають можливість внести всі зміни, звичайно, враховуючи застереження Конституційного суду, який він висловив.

№ 2567

Проект Закону про сервісні послуги та сервісні центри Міністерства внутрішніх справ України

Депутати партії "ВОЛЯ" підтримали цей законопроект. Створення таких сервісних центрів є позитивним, тому, що це сприяє децентралізації. Це реформує систему та дає можливість надати послуги більш якісно, без корупції. Але кошти за ці послуги повинні бути спрямовані до Державного бюджету.

№ 2568

Проект Закону про внесення змін до Бюджетного кодексу України (щодо плати за сервісні послуги, що надаються Міністерством внутрішніх справ)

Депутати від "ВОЛІ" проголосували ПРОТИ. Якщо мова йде про те, що кошти від надання таких послуг ідуть не в державний бюджет, а 90% плати іде у спеціальний фонд держбюджету, який використовується МВС, то це означає, що МВС перетворюють на орган, який починає комерційно заробляти гроші, і сам цими грошима користується. Це повний абсурд. Це неприпустимо, коли державна силова структура перетворюється в зацікавлену структуру з заробляння грошей.

№ 2114

Проект Закону про Державне бюро розслідувань (друге читання)

Державне бюро розслідувань є вимогою Конституційних норм, тому в цілому депутати від "ВОЛІ" виступають за те, щоб підтримати цей законопроект.

№ 1861

Проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо трансфертного ціноутворення) (друге читання)

Депутати "ВОЛІ" не бачить поки, щоб були ухвалені ті зміни, на яких вони наполягали щодо трансфертного ціноутворення, щодо контролю над цінами, отриманням цих цін зі світових бірж. Запропоновані норми цю проблему не вирішують.

№ 2423

Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо посилення прозорості у сфері відносин власності з метою запобігання корупції (друге читання)

Цей законопроект партія "ВОЛЯ" однозначно підтримує. Він передбачає відкритість реєстрів. Всі реєстри мають бути доступними: і транспортних засобів, і речових прав, і корупційний реєстр. "ВОЛЯ" вже другий рік працює над тим, щоб реєстри стали відкритими, і наполягає, щоб вони були відкриті і доступ до них був безкоштовним.

Поділитися новиною:
Поділитися