15 липня, 08:59

І. Суслова: Під час війни підтримка жінок має стати державним пріоритетом

Під час військового конфлікту, реалізація гендерної політики, що спрямована на підтримку жінок і сімей воїнів АТО, має стати одним з державних пріоритетів. Про це заявила депутат від партії «ВОЛЯ» Ірина Суслова під час робочої зустрічі з заступниками голів і радниками ОДА, що відповідають за реалізацію гендерної політиками на регіональному рівні.

«В ситуації війни  державні органи повинні на всіх рівнях реалізовувати гендерну політику, що спрямована на забезпечення рівності жінок і чоловіків,  а також на  підтримку сімей воїнів АТО. Жінка - це не тільки дружина і мати, це активний громадянин суспільства, кваліфікований фахівець, ефективний управлінець, успішна людина. Тому ми вирішили обговорити, яким чином можна  посприяти реалізації гендерної політики на місцях», - сказала Ірина Суслова, відкриваючи засідання.

Під час зустрічі присутні висунули свої пропозиції змін до законодавства, які мають посприяти реалізації гендерної політики в Україні. Також обговорювалась тема протидії насильству в родині в умовах військового конфлікту та механізми забезпечення принципу рівних прав для кожного.

«Реформа децентралізації означає, в тому числі і самостійні рішення в питаннях рівності чоловіків і жінок. Тому на місцях існує нагальна потреба не тільки у знаннях, а й виробленні загальних підходів до вирішення існуючих проблем. Наразі учасники бойових дій у зоні АТО потребують не меншої психологічної підтримки, ніж їх жінки. Адже вплив військових дій на психіку людини може привести до агресивної поведінки в родині», - пояснила Суслова.

Учасники робочої групи підтримали ідею проведення в областях України фахових семінарів щодо гендерних питань та попередження насильства в сім’ї. Також було наголошено на необхідності створення  нових реабілітаційних центрів для жертв побутового насильства та державній підтримці вже існуючих.

Нагадаємо, що захід був організований  за ініціативи голови  підкомітету  з питань гендерної рівності і недискримінації Комітету ВРУ з питань прав людини, національних меншин і міжнародних відносин, депутата «ВОЛІ» Ірини Суслової.

Співорганізатором стала  програма «РАДА», що реалізується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID). В засіданні робочої групи взяли участь представники ОДА з 14 областей України.  Також були присутні  фахівці Міністерства соціальної політики, експерти, представники громадських організацій.

Прес-служба партії «ВОЛЯ»

Поділитися новиною:
Поділитися