16 липня, 14:20

Дуже важливо запровадити відкриті кадрові конкурси на керівні посади в органи влади – С. Таран

Надзвичайно важливо, щоб в Україні всюди  була запроваджена практика відкритих конкурсів на керівні посади в органи влади. Це забезпечить кредит довіри громадян та дозволить призначити фахівців, що вже мають успішний досвід роботи. Про це в ефірі телеканалу «NewsOne» заявив член Ради партії «ВОЛЯ», політолог Сергій Таран.

«Зараз критично важливо запровадити в Україні практику відкритих конкурсів. В тому числі і на посади заступників міністрів. Там де є відкриті конкурси, зразу відбувається потужний ефект. У нас створена патрульна служба. Чому існує такий шалений кредит довіри? Тому що всі знали, що набір до неї був за відкритим конкурсом, без жодної корупції. Як би подібні кадрові конкурси відбувалися б в інших органах влади, і в прокуратурі, і особливо в міліції, рік назад – у нас не було б таких ексцесів як в Мукачево», - зауважив Таран.

Політолог додав, що гучні корупційні скандали та звільнення високопосадовців, свідчать про те, що в Україні поступово розпочався процес реформування.

«Ще рік-півтора тому ми всі говорили про те, що справжні реформи в країні почнуться тоді, коли влада шукатиме винних, щоб не сталося, не серед попередників, а серед своїх. Зараз ці кадрові чистки почались. Ще є нормальний процес Він, звичайно, зараз виглядає для нас як скандальний: як це так, між своїми бються.  Ми можемо  всім казати, що у нас в міністерствах все нормально, що прокуратура у нас працює чудово, а люди будуть бачити, що це все не так. Тому дуже прискіпливий погляд на те, що відбувається в органах влади – це добре. Звичайно, хотілося б, щоб за цим всім відбулися реформи.  І  в деяких сферах такі реформи відбуваються», - підсумував Таран.

Прес-служба партії «ВОЛЯ»

Поділитися новиною:
Поділитися