16 липня, 18:07

Депутат ВОЛІ: Добровольчі батальйони в Україні потрібно легалізувати

В Україні потрібно легалізувати добровольчі батальйоні, зокрема Правий сектор.

Таку думку висловив член Ради партії "ВОЛЯ", народний депутат Юрій Дерев'янко в ефірі Першого національного телеканалу.   "Тільки держава, конституційні і законом передбачені органи мають право на носіння зброї. Ніхто інший не має права брязкати зброєю, носити зброю на вулиці", — заявив Дерев'янко.   "Крім законопроекту щодо легалізації носіння і використання зброї, ми переконані, що треба приймати закон, який передбачатиме легалізацію добровольчих батальйонів, зокрема Правого сектору", — зазначив нардеп.   Він підкреслив, що форма, в якій це буде зроблено, це питання компромісу. "Але цей добровольчий батальйон повинен підпорядковуватися Верховному головнокомандувачу, як і всі інші збройні формування в Україні. Цей батальйон повинен виконувати виключно ті завдання, які йому дають командири по всій вертикалі. І він має бути в рамках діючого законодавства", — вважає депутат.   Він вважає, що вороги нашої держави "сплять і бачать", щоб повернути цю силу проти самої України.

"Цього ніхто ніколи не допустить, тому зараз завдання — вийти гідно з того конфлікту, який є", — додав нардеп.    Він також вкотре підкреслив що партія "ВОЛЯ" виступає за ухвалення закону про тимчасові слідчі комісії, щоб депутати могли з повноваженнями слідчих органів забезпечити прозорість і об'єктивність розслідування ситуації, яка склалась на Закарпатті.

Нагадаємо, 11 липня в Мукачеві відбулась перестрілка між представниками "Правого сектора" і співробітниками міліції, а також з людьми нардепа Михайла Ланьо, В результаті збройного конфлікту загинули декілька людей. Ця подія викликали широкий резонанс в українському суспільстві. У Верховній Раді була створена ТСК з питань розслідування цих подій.

Прес-служба партії «Воля»

Поділитися новиною:
Поділитися