17 липня, 12:13

Депутат ВОЛІ: «Укрзалізницею» керує людина, у якої під час обшуку знайшли півмільйона доларів та наркотики

Зміна керівництва «Укрзалізниці» не стала запобіжником зловживань в цій структурі. Численні факти махінацій, які сьогодні відбуваються буквально  на очах  суспільства, змушують депутатів діяти більш рішуче. Про це заявила член Ради партії «Воля», народний депутат Ірина Суслова під час брифінгу у Верховній Раді, повідомивши, що на керівних посадах цього стратегічного підприємства залишаються люди, які вже давно знаходяться в полі зору правоохоронців.

«Незважаючи на численні публікації в ЗМІ та сигнали від громадських організацій про мільярдні зловживання Бланка (перший заступник генерального директора «Укрзалізниці», - ред.) та його попередника Остапюка, суспільство досі не отримало відповіді з боку правоохоронних органів! Незрозуміло - чому не проводиться жодних оперативних дій. А з боку  «Укрзалізниці» немає пояснень чи спростувань цієї інформації», - наголосила Суслова.

Вона нагадала, що восени 2014 р. під час обшуку у квартирі Бланка знайшли пів мільйона доларів, 7 мільйонів гривень, а також наркотичну сировину. Ці факти відображені в протоколах обшуку. «Людина ця зараз не за гратами, а у перших ешелонах керівництва «Укрзалізниці». Максим Бланк спільно зі Борисом Остапюком встигли довести підприємство до технічного дефолту, про який Максим Бланк оголосив у травні, пояснюючи це тим, що «Укрзалізниця» не спроможна обслуговувати свої зобов'язання. Мовляв, лише в 2015 р. підприємство повинно виплатити кредиторам 32 млрд грн, при цьому загальна сума боргу становила 37,5 млрд грн», - поінформувала депутат ВОЛІ.

Під час брифінгу також розповіли про факти  фінансування Донецької залізниці, на базі якої терористи створили своє фейкове Міністерство транспорту "ДНР". За вказівкою гендиректора "Укрзалізниці" на Донецьку залізницю доправлено матеріальних ресурсів на 631,4 млн. грн. Також терористи отримали майже 300 тисяч тон дизпалива загальною вартістю 460 млн. грн. Це – 10% від запланованого річного обсягу.

Депутати вимагають більш активно розслідувати ці та інші факти порушень, аби забезпечити якісну роботу такого стратегічного підприємства як «Укрзалізниця».

Прес-служба партії «Воля»

Поділитися новиною:
Поділитися