20 липня, 15:04

Депутат ВОЛІ зустрінеться з американськими політиками в рамках реалізації програми NDI

Українські політики отримали унікальну можливість взяти участь в програмі, присвяченій трансформації протестів у якісну політику, ефективному залученню громадянського суспільства до законодавчого процесу. Про це розповіла член Ради партії  «Воля», народний депутат Ірина Суслова напередодні візиту до Сполучених Штатів. Зокрема, вона поінформувала, що Національний демократичний інститут (NDI) організував візит депутатів до Вашингтону та інших штатів для проведення зустрічей з партнерами та представниками Конгресу США, законодавчих органів штатів для вивчення механізмів ефективного залучення громадянського суспільства до законодавчого процесу.

«Для «Волі», як партії Майдану,  - це унікальний досвід. Ми всі бачили, які були високі очікування людей після Революції Гідності. Незважаючи на те, що Євромайдан дійсно продемонстрував багатьом українцям існуючу можливість для змін та демократичних реформ, наразі їх терпіння майже вичерпано. Це може призвести до того, що люди знову можуть вийти на вулиці, що фактично ставить під загрозу існування держави. Для того, щоб депутати змогли виправдати  сподівання громадян на реформи, молодим політичним силам потрібно навчитись створювати депутатські об’єднання», - розповіла Ірина Суслова.

Вона зазначила, що програма NDI допоможе вивчити механізми ефективної співпраці між парламентом та громадським сектором. Вона  дозволить дослідити у який спосіб теперішні та колишні члени Конгресу США працюють з громадянським суспільств над розробкою спільних рішень в різних галузях політики та економіки.

Крім Вашингтону делегація українських політиків протягом тижня також відвідає штати Вірджінія та Меріленд.

Прес-служба партії «ВОЛЯ»

Поділитися новиною:
Поділитися