21 липня, 14:09

Дерев’янко вимагає гарантії якості на ремонт доріг на Франківщині. ВІДЕО

 

На вимогу народних депутатів від Прикарпаття керівництво Івано-Франківської облдержадміністрації призупинило ремонт дороги Н- 09 Мукачеве – Львів поблизу смт. Більшівці Галицького району.

Нардепи Юрій Дерев’янко, Олександр Шевченко і Анатолій Матвієнко разом з громадськістю ініціювали перевірку даної ділянки. Були також присутні губернатор Франківщини Олег Гончарук та начальник Служби автомобільних доріг (САД) в області Микола Проців.

«Наша ціль – зробити якісну дорогу. Наприклад, ділянки – Львів-Івано-Франківськ, Татарів-Косів-Кам’янець-Подільський також Стрий-Івано-Франківськ», - нардеп від партії "ВОЛЯ" Юрій Дерев’янко звернувся до керівника САД Проціва.

Народні депутати виїхали на місце ремонту дороги у смт Більшівці, щоб вияснити чи дотримуються там технології ремонту. Представники служби автомобільних доріг в області не змогли дати чіткої відповіді хто і як здійснює відповідний технологічний контроль.

«Контролювати ремонт доріг має інженер САД. Народні депутати питають чиновника хто в його службі проводить контроль, він не знає і не хоче надати цю інформацію, - обурюється Юрій Дерев’янко. – Будуть експерти з різних інститутів, в тому числі Укравтодору, які підтвердять або спростують, що ремонт дороги робиться добре чи погано. Якщо добре, ми всім тиснем руки, нехай далі працюють. Якщо ні, треба робити відповідні висновки».

Відтак, Дерев’янко вимагає, по-перше, здійснити технологічний контроль за проведенням ремонтних робіт та чітко визначити хто відповідає за нагляд, по-друге, громадськість повинна отримати доступ до тендерної документації та інформації про підрядників, які ремонтують дорогим на Прикарпатті, знати про витрачені кошти на ту чи іншу ділянку, по-третє, необхідно залучити незалежних експертів, які визначать чи порушено технологію ремонту дороги.

Вчора, 20 липня, громадськість та народні депутати від Прикарпаття висловили недовіру начальнику Служби автомобільних доріг Івано-Франківської області Миколі Проців. Службу звинувачують у непрозорому проведенні тендерів, використанні застарілих технологій ремонту доріг і розкраданні коштів.

Юрій Дерев’янко нагадав, цього року на ремонт доріг на Прикарпатті виділена безпрецедентна сума – близько 625 млн гривень. Ця сума дозволяє виконати якісний ремонт доріг, тому важливо проконтролювати проведення тендерів і використання цих коштів. Також продемонструвати всій країні та жителям Прикарпаття новий підхід до ремонту і будівництва доріг.

Поділитися новиною:
Поділитися