21 липня, 22:55

Юрій Дерев’янко вимагає надати гарантії на ремонт доріг на Франківщині

Народні депутати від Прикарпаття підозрюють Службу автомобільних доріг Франківщини у непрозорому проведенні тендерів, використанні застарілих технологій ремонту доріг на Прикарпатті та непрозорому використанні коштів. Про це йшлося під час наради, ініційованої нардепами від Прикарпаття щодо ходу ремонту доріг на Франківщині.

Член Ради партії «ВОЛЯ» Юрій Дерев’янко вимагає:

по-перше, на ремонт доріг державного значення надати гарантії від виконавця робіт на десять років та чітко прописати у тендерній документації зобов’язання виконавця надати гарантії для доріг місцевого значення. Це має мати одне із визначальних значень при визначенні переможця тендеру.

«Ми не знаємо, чи не розсиплеться така дорога через рік після ремонту. Підрядник має юридично підтвердити, що дорога прослужить певну кількість років. І громада має знати, на що розраховувати», - зазначає Юрій Дерев’янко.

- по-друге, негайно провести додаткові тендери, включивши до них альтернативні технології ремонту усіх доріг на Прикарпатті, зокрема і тих, що фінансуються з Фонду регіонального розвитку.

«У тендерних вимогах замовник наперед заклав єдину технологію ремонту доріг, яка застосовувалась ще за радянських часів. І як не дивно саме цю технологію може забезпечити компанія, яку пов’язують з керівником Служби автомобільних доріг Івано-Франківської області», - зауважує Дерев’янко.

- по-третє, зробити публічною інформацію про матеріали, їх виробника, якість, об’єми виконаних робіт підрядників, які ремонтують дороги та суму коштів, необхідних на ремонт тієї чи іншої ділянки. «Це необхідно для того, аби мати змогу проконтролювати доцільність виконання саме таких робіт та купівлі саме таких матеріалів», - зазначив політик.

Народні депутати виїхали на місце, де розпочалися ремонтні роботи - на ділянку у смт. Більшівці Галицького району, щоб вияснити чи дотримуються там технології ремонту. На місці на вимогу нардепів від Прикарпаття керівництво області призупинило ремонт дороги Н-09 Мукачеве – Львів до вияснення всіх спірних питань.

Окрім того, Юрій Дерев’янко домігся, що стратегічну для Івано-Франківської області дорогу Чернівці-Мамалига, зокрема, відрізок в Отинії відремонтують з гарантією на десять років.

«Вважаємо, що робота Служби автомобільних доріг є незадовільною. Оцінку роботи має дати СБУ, - заявив Дерев’янко. – Наша ціль – зробити якісну дорогу». 

«Контролювати ремонт доріг має інженер САД. Керівник не знає, хто в його службі проводить контроль і не хоче надати цю інформацію, - обурюється Юрій Дерев’янко. – Експерти з різних інститутів, в тому числі Укравтодору оцінять якість проведеного ремонту».

Юрій Дерев’янко нагадав, що цього року на ремонт доріг в івано-Франківській області виділено – близько 625 млн гривень. Ця сума дозволяє виконати якісний ремонт доріг, тому важливо проконтролювати використання цих коштів. Також продемонструвати всій країні та жителям Прикарпаття новий підхід до ремонту і будівництва доріг.

Поділитися новиною:
Поділитися