23 липня, 17:50

Юрій Дерев’янко допоміг селянам Яблуниці в питанні об’єднання громад

Народний депутат від партії «ВОЛЯ» Юрій Дерев’янко разом з мешканцями села Яблуниця відстояли право місцевої громади  на добровільне об’єднання  з центром у Яремче.

Напередодні Юрій Дерев’янко разом з громадою Яблуниці зустрілися з представниками Офісу реформ. Вони висловили своє обурення рішенням приєднати Яблуницю до Ворохти та просили внести відповідіні зміни до Перспективного плану, який 21 липня розгляне обласна рада.

«Яблуниця, як і Ворохта, не хочуть добровільно об’єднуватись, а штучно їх об’єднувати не можна. Реформа децентралізації повинна проводитись виходячи з інтересів та прагнень самих громад», - наголосив Дерев’янко.  Як повідомила член обласної Ради партії «ВОЛЯ» Тетяна Пришляк, від початку втілення реформи децентралізації на Івано Франківщині, Яблуниця та Ворохта чітко визначили свої позиції. Село Яблуниця в разі об’єднання хотіло бути в громаді з центром в м. Яремче. Селище Ворохта теж хотіло бути окремою громадою і, за словами Пришляк, згідно з методикою воно дійсно може бути окремою громадою, бо територіально знаходиться на відстані 33 км від потенційного центру в м. Яремче. Депутат сільської ради с. Яблуниця Андрій Марійчин заявив, що громада хоче приєднатися Яремче. Перспективи в об’єднанні Ворохти та Яблуниці мешканці не бачать.

«Перспектива розвитку може бути у великої громади, такої як громада міста Яремче. Спільними зусиллями ми можемо зробити все – і дороги побудувати, і все інше. В маленькій громаді ми не бачимо перспективи розвитку, і тому не бачимо перспективи в об’єднанні Яблуниці і Ворохти» - зазначив Марійчин.

Експерт Офісу реформ Ярослав Арабчук запевнив, що візьме до уваги вимоги громади і буде діяти виключно в її інтересах.

За матеріалами Івано-Франківського обласного телеканалу

Поділитися новиною:
Поділитися