24 липня, 11:19

Законопроект про видобуток бурштину узаконює те беззаконня, яке існує в цьому "бізнесі" — Дерев’янко

Держава повинна отримувати рентну плату за видобуток всього обсягу бурштину, який здійснюється в Україні. Таку думку "Аналітичній службі новин" висловив член Ради партії «Воля», народний депутат Юрій Дерев'янко.

Він підкреслив, що в запропонованому Верховній Раді законопроекті №1351-1 про реалізацію і видобуток бурштину держава взагалі позбавляється повноважень господаря.

"Бурштин, як і надра, згідно з Конституцією, є об'єктом права власності Українського народу", — підкреслив парламентарій.

Дерев'янко зазначив, що питання переведення видобутку бурштину в легальну площину стало одним із пріоритетних завдань як уряду, так і парламенту, адже цьому сприяє великий суспільний резонанс навколо нього. Нардеп зазначив, що ДП "Бурштин України" видобуває лише 2-4 тони каменю на рік.

"Водночас нелегальний видобуток бурштину сягає сотень тон", — зазначив Дерев'янко.

"Запропонований законопроект вирішує проблеми нелегального видобутку бурштину таким чином, що фактично узаконює те беззаконня, яке існує в цьому "бізнесі", звільняючи його від необхідності "кришування" правоохоронцями та переводячи його в "кришування" облрадами", — обурився нардеп.

Прес-служба партії «Воля» за матеріалами «Аналітичної служби новин»

Поділитися новиною:
Поділитися