24 липня, 13:22

Люди ВОЛІ захищають санаторій «Смерічка» у Ворохті


Активісти партії «ВОЛЯ» у Ворохті виступають проти скорочення працівників кістково-туберкульозного санаторій «Смерічка».

Вони ініціювали профспілкові збори, де виступили проти скорочення медперсоналу і кількості лікарняних ліжок та звернулися до депутатів Ворохтянської селищної ради з вимогою зберегти трудовий колектив санаторію.

Через недофінансування кістково-туберкульозного санаторію «Смерічка», головний лікар медзакладу Роман Мисюга має намір скоротити кількість працівників та лікарняних ліжок. Про це стало відомо персоналу «Смерічки» з листа-звернення головного лікаря до депутатів Івано-Франківської ОДА, де він зазначає, що коштів на утримання санаторію «катастрофічно не вистачає - 1,85 млн. гривень». На його думку, також потрібно скоротити кількість відділень у лікувальному закладі, щоб зекономити кошти.

На профспілкових зборах були присутні представники селищної ради, зокрема заступник селищного голови Володимир Жабчук та юрист Юрій Галик. Вони висловили підтримку працівникам санаторію. 

«Відбулася сесія селищної ради, на якій був присутній головний лікар Роман Мисюга. Депутати закликали його зберегти весь трудовий колектив санаторію, не допустити безпідставних звільнень та скорочень людей», - повідомив Володимир Жабчук.

Активіст партії «ВОЛЯ» та працівник «Смерічки» Галина Жигалюк також виступила на зборах. За її словами, звільнення людей може призвести до скорочення лікарняних ліжок, згодом- до ліквідації відділень санаторію. Вона наголосила, що це рішення головний лікар прийняв, не порадившись з трудовим колективом закладу.

«Щоб вижити у цей час, санаторію потрібен керівник, який би насправді дбав про заклад, хотів працювати, а не намагався все знищити», - розповідає Жигалюк.

За словами активіста «ВОЛІ», запрошення на збори проігнорували головний лікар санаторію Мисюга, головний бухгалтер, а також заступник директора департаменту охорони здоров’я Івано-Франківської ОДА Мирон Матейко. Через їх відсутність на зборах не вдалось прийняти ефективного рішення.

Галина Жигалюк закликає керівників підрозділів санаторію згуртувати працівників та організувати збори у повному складі. На її думку, колективу необхідно обговорити і прийняти відповідне рішення, щоб зберегти санаторій.
Сьогодні санаторій «Смерічка» приймає хворих з усієї України, тут щороку оздоровлюється тисячі дітей та дорослих.
Поділитися новиною:
Поділитися