24 липня, 15:24

Дерев'янко: Дорога в Отинії буде зроблена якісно та з гарантією на 10 років

Народний депутат від партії «ВОЛЯ» Юрій Дерев’янко домігся, що стратегічну для Івано-Франківської області дорогу Чернівці-Мамалига, зокрема, відрізок в Отинії відремонтують якісно та з гарантією на десять років.

«Ми підняли питання про якість виконаних ремонтних робіт на дорогах області і гарантійні зобов’язання, які має взяти на себе будь-яка компанія, що ремонтуватиме дороги Франківщини, - наголосив Юрій Дерев’янко. – Зокрема, і фірма-виконавець на ділянці дороги в Отинії».

Компанія ПМК-88, яка виграла тендер на ремонт дороги в Отинії, запропонувала найнижчу ціну, оскільки вказала її без врахування ПДВ, пишуть «Наші гроші». Фірма мала намір відремонтувати 500 м дороги за 4 мільйони гривень.  
При цьому не забезпечувала жодних гарантій якості виконаних робіт. Це обурило місцевих мешканців та громадськість.

Відтак, народні депутати від Прикарпаття висловили недовіру начальнику Служби автомобільних доріг в Івано-Франківській області Миколі Проціву. Службу звинувачують у непрозорому проведенні тендерів, використанні застарілих технологій ремонту доріг і розкраданні коштів.

«Наша ціль – зробити якісну дорогу. Служба автомобільних доріг в області на об’єкті в Отинії свідомо не вказала у тендерних умовах альтернативної технології ремонту доріг. Натомість запропонувала ремонтувати у старий радянський спосіб», - додав Дерев’янко.

Член Ради партії «ВОЛЯ» Юрій Дерев’янко вимагає від САД, по-перше, в умови тендерів включити альтернативні технології ремонту усіх доріг на Прикарпатті, зокрема і ті, що фінансують з Фонду регіонального розвитку. По-друге, у тендерній документації мають бути чітко прописані гарантії виконаних робіт. По-третє, громадськість повинна отримати доступ до тендерної документації та інформації про підрядників, котрі ремонтують дороги, та суми витрачених коштів на ту чи іншу ділянку.

Нагадаємо, за ініціативи нардепів від Прикарпаття на ремонт доріг області цього року виділена рекордна сума – близько 665 млн. гривень.

Поділитися новиною:
Поділитися