27 липня, 10:13

«ВОЛЯ» підтримала затвердження Перспективного плану на Прикарпатті

Івано-Франківська облрада прийняла Перспективний план об’єднання територіальних громад. Таке рішення дасть можливість селам та містам Прикарпаття розпочати процес добровільного об’єднання. Підтримали доленосний для області крок і депутати від партії «ВОЛЯ».

«Франківщина стала двадцятою областю в Україні, яка затвердила Перспективний план. Попри значний тиск з боку деяких політичних сил, ми все-таки захистили інтереси громад, які доклали значні зусилля, щоб добровільно об’єднатися. Це – перемога», - коментує депутат Івано-Франківської обласної ради від партії «ВОЛЯ» Володимир Грабовецький.

У запропонованому перспективному плані передбачено 63 об'єднані територіальні громади. Єдина політична сила, яка утрималася від голосування – «Свобода».

«Знайшлися тверезомислячі депутати, які все-таки дали шанс нашій області на розвиток, можливість самостійно приймати рішення та отримати інфраструктурну субвенцію – близько 10 млн. гривень для малих громад і 30 млн. гривень - для великих», - зазначила член Ради партії «ВОЛЯ» Ольга Галабала. 

Політик наголосила, що згідно з затвердженого Перспективного плану в Івано-Франківській області вже цього року будуть перші «експериментальні» об’єднанні громади. Передусім – це Бурштинська, Лисецька, Старунська, Печиніжинська, Дубівецька та інші тергромади. 

«Об’єднаються згідно з Перспективним планом кілька громад Франківщини, які пройшли вже усі процедури обговорення та прийняття рішень, - продовжила Галабала. - Інші громади закликаємо активізуватися і пройти усі етапи передбачені реформою децентралізації. Натомість обласна рада має дослухатися до громад і вносити відповідні зміни у Перспективний план, поки він повністю не буде відповідати добровільній волі громад».

Партія «ВОЛЯ» закликає тергромади, які зараз ввійдуть в об’єднання, приймати Статути, щоб захистити свої інтереси і права, майно, ресурси та землі.


Нагадаємо, люди ВОЛІ на Прикарпатті кілька місяців поспіль роз’яснюють методику об’єднання громад, інформують про можливі ризики і виклики, які можуть виникнути після проведення реформи децентралізації.

Поділитися новиною:
Поділитися