5 серпня, 10:15

Дерев’янко вимагає звільнити головного дорожника Франківщини за саботаж та якнайшвидше розпочати ремонт доріг

Народний депутат Юрій Дерев'янко закликає місцеву владу на Франківщині сприяти відновленню ремонтних робіт на проблемним дорогах за сучаними технологіями та домогтися гарантій їх післяремонтної експлуатації не менше, ніж на 10 років.

Про це йдеться в зверненні нардепа на ім'я Голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації Олега Гончарука.

Дерев'янко звертає увагу Голови облдержадміністрації на те, що досі затримується відновлення робіт належної якості на ділянці дороги Н-09 Мукачеве – Львів поблизу селища Більшівці Галицького району. 

У зверненні він підкреслює, що Голова Івано-Франківської ОДА 20 липня 2015 року зупинив роботи на ділянці дороги біля селища Більшівці у зв'язку з виявленням неналежної якості робіт. Гончарук запевнив, що швидко відбудеться заміна субпідрядника, але станом на сьогодні роботи на ділянці не відновлені, а інформація про заміну субпідрядника відсутня.


Політик зазначив на необхідності звільнення Начальника Служби автомобільних доріг Івано-Франківської області. - "Начальник САДу  має бути терміново звільнений за саботаж будівництва доріг, на які сподівається вся область", - зауважив Юрій Дерев'янко

"Вже близько двох тижнів ніякі ремонтні роботи на даній ділянці не проводяться. При цьому Служба автомобільних доріг в Івано-Франківській області досі не вжила жодних заходів", - наголошує нардеп. 

За його словами, аналогічною є ситуація з ділянкою дороги Н-10 Стрий – Мамалига, що проходить через селище Отинія Коломийського району. Тут роботи обіцяли виконати до 1 серпня 2015 року. Так само жахлива ситуація із ділянкою дороги Н-10 Стрий – Мамалига, що знаходиться в селищі Ворохта Яремчанської міської ради, де місцеві мешканці також вимагають проведення ремонту цієї ділянки.

Крім цього, Дерев'янко зазначає, що 30 липня 2015 року Службою автомобільних доріг в Івано-Франківській області було проведено розкриття конкурсних пропозицій за кількома лотами. Йдеться, зокрема, про поточний середній ремонт автомобільних доріг Мукачеве-Львів, Стрий-Мамалига та Татарів - Кам'янець-Подільський. І закликає якнайшвидше прийняти рішення про визначення переможця та приступити до ремонту доріг.

"На проведення ремонту вищезазначених доріг необхідно витратити 3-4 місяці, а зважаючи на погодні умови, такі роботи повинні бути завершені до середини жовтня. Відтак рішення про визначення переможців повинно бути прийняте негайно, інакше роботи не будуть виконані за сприятливих погодних умов. Бездіяльність Служби автомобільних доріг у вирішенні вищезазначених питань може свідчити про свідоме саботування", - наголошує нардеп. 

Він просить Голову Івано-Франківської ОДА вжити заходів щодо відновлення ремонтних робіт на згаданих дорогах. Дерев'янко також закликає місцеву владу вимагати від регіональної служби Укравтодору якісного ремонту за технологією, яка б передбачала гарантію на експлуатацію після проведення ремонтних робіт не менше 10 років. 

Як відомо, в травні 2015 року за ініціативи нардепів від Прикарпаття було затверджено бюджетну програму "Розвиток дорожнього господарства областей української частини Карпатського єврорегіону (зокрема доріг Мукачеве – Львів, Татарів – Кам’янець-Подільський, Стрий–Мамалига)". На неї передбачено 700 мільйонів гривень.

Поділитися новиною:
Поділитися