6 серпня, 11:27

Люди ВОЛІ провели екологічну акцію на горі Писаний камінь на Верховинщині


Люди ВОЛІ провели екологічну акцію на Верховинщині та прибрали від сміття гору Писаний камінь - мальовничий куточок Прикарпаття та місце відпочинку туристів зі всієї України. Акцію підтримали волонтери НПП «Верховинський» та Івано-Франківська обласна громадська організація YMCA Карпати.

Про це розповіли організатори акції активісти партії «ВОЛЯ» Мирослава Романовська та Ольга Соломійчук.

 «Верховинський край багатий неймовірною природою, тут завжди відпочиває багато туристів та місцевого населення. Ми провелу таку акцію, щоб згуртувати молодь та навчити їх цінувати природу українських Карпат» - розповідає Мирослава Романовська.

Наприкінці липня на горі Писаний камінь у Верховинському районі розмістився туристично-патріотичний наметовий табір «Інший вимір». Організатор табору активіст партії «ВОЛЯ» Ольга Соломійчук розповіла, що тут відпочивають десятки дітей з Івано-Франківської області. Для них організовують культурно-розважальні заходи, туристичні походи та спортивні змагання. 

«До нас в Карпати приїжджають відпочити діти з Івано-Франківської області та всієї України. Тому для нас важливо щоб вони могли оздоровлюватись на чистій території» - наголосила Соломійчук.

За її словами, діти, які відпочивають в таборі також радо підтримали ідею збереження чистоти Верховинських Карпат і долучились до екологічної акції. Саме з місця наметового табору активісти розпочали акцію та вирушили прибрати від сміття територію гори Писаний камінь.

Як повідомили активісти ВОЛІ, участь у заході взяло більше півсотні активістів, волонтерів та дітей.
«Дуже багато людей пітримало екологічну акцію. Нікого не злякала і дощова погода – ми одягли дощовики, рукавиці та прибрали територію. Нас об’єднював гарний настрій та бажання зберегти красу Верховинських Карпат» - розповідає Соломійчук.

Після прибирання, активісти ВОЛІ організували приготування вечері на природі, і учасники заходу мали змогу відпочити вже на чистій горі Писаний камінь.

За словами Ольги Соломійчук, такі екологічні акції проводяться щорічно на горах Говерла, Піп Іван та Писаний камінь. Вона переконана, що такі заходи навчать молодь піклуватись про екологію нашого краю та зроблять його ще більш привабливим для туристів.
Поділитися новиною:
Поділитися