27 серпня, 17:59

Приєднуйся до активістів «ВОЛІ» і створи найбільший тризуб на Франківщині!

Активісти партії "ВОЛЯ" у селі Пнів Надвірнянського району у підніжжі гори Пицига продовжують роботи з оформлення національного символу України. Герб з каміння планують спочатку покрити вапном, згодом розфарбувати у синьо-жовтий колір.

«У мене виник такий задум напередодні Дня державного прапора, під час святкувань у селі, ми закликали усіх мешканців долучитися до патріотичної акції, - розповідає активіст «ВОЛІ» Андрій Гунда. – Думаю, що подібні проекти об’єднують українців. Радо відгукнулися допомогти нам учасники АТО Володимир Марич і Василь Сіщук. Для людей, які захищають нашу незалежність на сході України, національні символи стають святинею».

Щоб викласти каркас пнівського тризубу мешканцям села Василю Івасюку, Володимиру Агеєву та Олегу Ференцу знадобилося кілька днів. Вони переконані, що герб з каменю стане окрасою Надвірнянського району.

«Гуртом, маючи ВОЛЮ до змін у нашій державі, піднімаючи патріотичний дух односельчан, ми завершимо спорудження пнівського тризубу. Хочемо, щоб хто проїжджає дорогою бачили національний символ», - продовжує Гунда.

Сьогодні кожен охочий може долучитися до патріотичної акції.

Нагадаємо, це вже не перший символ України на Прикарпатті викладений з білого каменю. У 1992 році вояк УПА Анастасій Козак сам виклав величезний тризуб в с. Остриня Тлумацького району.

Поділитися новиною:
Поділитися