28 серпня, 13:20

Представники Опозиційного блоку у Надвірній погрожують розправою активістам «ВОЛІ». ВІДЕО

Регіонал Михайло Тимчишин у телефонній розмові пригрозив фізичною розправою члену Ради Івано-Франківської обласної організації партії «ВОЛЯ» Тетяні Пришляк. Погрози надійшли на наступний день після акції, яку провела громадськість з вимогою відкликати заяву про реєстрацію Опозиційного блоку з відділення юстиції.


Політик називає погрози не інакше як використання традиційних бандитських методів залякування. 

«Ці люди не гребують нічим. Громада твердо висловила свою позицію, звичайно це не усім подобається. Після того як з органів юстиції представники опоблоку забрали заяву про реєстрацію, мені зателефонувала людина, яка представилася Михайлом Тимчишином. Він був керівником апарату Надвірнянської РДА при режимі Януковича, і сьогодні неофіційно стоїть за реєстрацією блоку у районі, — розповідає Пришляк. — Погрожував безпеці моїх дітей, сказав, що знищить мене, вживав нецензурні вислови».

Активістка звернулася до правоохоронних органів та прокуратури з проханням вжити відповідних заходів. 

«Ми одним голосом заявили, що ті хто намагаються реєструвати такі блоки є ворогами українського народу, представниками бандитського клану. Надвірнянці та представники проукраїнських сил – люди, які стояли пліч опліч на Майдані і боролися з режимом Януковича, не допустили реєстрації блоку у районі. Ми розуміємо, що на всеукраїнському рівні «Опозиційний блок» не заборонили, в області через суд дозволили зареєструвати дану політсилу, але наша громада цього не допустить, навіть, якщо будуть повторні спроби подати документи», - стверджує Тетяна Пришляк.

Напередодні люди, які відкликали заяву щодо реєстрації Опозиційного блоку у Надвірнянському районі зізналися, що їм запропонували грошову винагороду у разі, якщо політсилу зареєструють.

Нагадаємо, 19 серпня у відділення юстиції були внесені документи на реєстрацію районного осередку ПП «Опозиційний блок». Документи подала Світлана Миколаївна Яцишин. В переліку осіб, що входять до складу засновників осередку Полатайко Ігор Орестович, м. Надвірна, Гандзюк Марія Михайлівна, с. Гвізд. А вже 26 серпня, під тиском громадськості представники Опозиційного блоку відкликали свою заяву та забрали документи на реєстрацію партії у районі.

 
Поділитися новиною:
Поділитися