2 вересня, 03:00

Щодо посадових осіб НПП "Гуцульщина" здійснюється досудове розслідування, – Дерев'янко

Про це повідомила прокуратура Івано-Франківської області у відповідь на звернення народного депутата від партії "ВОЛЯ" Юрія Дерев'янка.

Косівський РВ УМВС України в області здійснює досудове розслідування за фактами незаконних дій посадових осіб НПП "Гуцульщина" щодо використань земель лісового та природно-заповідного призначення, процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснюється прокуратурою Косівського району.

"Косівським РВ УМВС України в області здійснюється досудове розслідування за фактами можливих незаконних дій посадових осіб НПП "Гуцульщина" щодо використань земель лісового та природно-заповідного призначення за ч. 2. ст. 364 КК України", – сказано в документі.

Стаття передбачає відповідальність за зловживання владою або службовим становищем.

Дерев’янкові у прокуратурі підтвердили, що 15 земельних ділянок у 2012 році були нібито помилково внесені в Національну кадастрову систему адміністратором системи ДП "Центр ДЗК". Ці номери земельних ділянок не були вилучені Головним управлінням Держгеокадастру в Івано-Франківській області.

Нагадаємо, Юрій Дерев'янко звернувся до прокуратури Івано-Франківської області з приводу неправомірного присвоєння кадастрових номерів та внесення до Державного земельного кадастру України географій земельних ділянок на території Косівського району. 

Раніше народний депутат разом з громадами сіл Пістинь і Шешори під час зустрічі з обласною владою Франківщини, керівництвом управління земресурсів області вимагав вилучити ці незаконно внесені у кадастр земельні ділянки і повернути їх у державну власність. Також впорядкувати межі НПП "Гуцульщина" між Пістинню і Шешорами, відкрити доступ до земельного реєстру України.

  
Поділитися новиною:
Поділитися