2 вересня, 17:31

«ВОЛЯ» вимагає врахувати думку коломиян щодо прийняття схеми зонування


«ВОЛЯ» вимагає у міської влади Коломиї врахувати думку громади щодо прийняття схеми зонування, яка стане основою генплану міста. Насамперед, зберегти сквери і парки у центральній частині міста також облаштувати автостоянки, на околицях чітко розмежувати промислову та житлову зони. 

Ці пропозиції активісти «ВОЛЯ» висловили під час громадських слухань щодо проекту зонування м. Коломия. 

 «Важливо зараз дослухатися до думки мешканців щодо схеми зонування, бо на основі цієї схеми ми будемо бачити як виглядатиме Коломия за кілька років, яку вона має перспективу розвитку, де виділені зони для промисловості, де під житлову забудову, - підкреслює координатор Коломийської міської організації партії «ВОЛЯ» Михайло Рогів.Існує проблема із житловою забудовою, люди не можуть приватизувати земельні ділянки під індивідуальне будівництво, бо місто не поділене на відповідні території».

На думку Рогіва, у схемі зонування не врахована думка громади Коломиї щодо транспортних розв’язок. В історичній частині міста не облаштовані автостоянки, через це там постійні корки. 

«Проект зонування є складовою генерального плану міста, — каже заступник начальника відділу архітектури і містобудування у Коломиї Дмитро Кендзьор. – Якщо будуть побажання громади, ми будемо дослухатися до їх думки при прийняті схеми зонування». 

Активісти «ВОЛІ» у Коломиї переконані, що перш ніж приймати схему зонування території, яка згодом стане основою генплану міста, потрібно опублікувати документ у ЗМІ, щоб громада могла висловити свої думки та пропозиції.
Поділитися новиною:
Поділитися