3 вересня, 07:27

Надвірнянці і "ВОЛЯ" розмалювали стометрівку гуцульським орнаментом. ВІДЕО

 Надвірнянські активісти «ВОЛІ» розмалювали головну площу міста Надвірна. Кількадесят метрів гуцульського орнаменту, виконаного в автентичних кольорах і з використанням традиційних візерунків, намалювали на Майдані Шевченка і далі – надвірнянською стометрівкою до Ратуші, пише КУРС.

«Вирішили, що до міжнародного гуцульського фестивалю, який проходитиме в нашому місті з 11 до 13 вересня – це буде чудова окраса.  Саме на центральній площі виставлятимуть свої роботи майстри побутового мистецтва краю» – розповідає активістка партії «ВОЛІ» Тетяна ПришлякЗ нашим візерунком центральна вулиця міста набула іншого вигляду й по закінченню події така вишиванка додаватиме місту яскравості. Сподіваємося, що ця краса змусить місцеву владу звернути увагу на відлущені фасади будівель і крикливі вивіски, що апріорі псують візуальний стиль міста»

Організатори акції, серед яких і директор надвірнянської дитячої художньої школи Жанна Бондаренко намагалися підібрати малюнок, який ідеально доповнюватиме бруківку головної площі, яка викладена у формі орнаменту. 

«Українці сьогодні з гордістю вдягають вишиванку на себе, а ми вирішили вдягти її на наше місто. Кілька днів продумували малюнок і зупилися на орнаменті у формі гердани – традиційної гуцульської жіночої прикраси. Тепла барва кольорів фігури вибрана не випадково, адже саме вона притаманна нашому гуцульському регіону» – пояснює задум малюнка Жанна Бондаренко.

До організаторів акції приєдналися десятки надвірнянців, кожен бажаючий мав нагоду взяти в руки пензля і внести свою лепту до патріотичного малюнка. Особливо така ініціатива тішить місцевих дітлахів.

Нагоду власноруч прикрасити своє місто надвірнянці мають уже не вперше: нещодавно всі бажаючі могли долучитися до акції створення з каменю найбільшого тризуба у селі Пнів, яку також ініціювала партія «ВОЛЯ».

Поділитися новиною:
Поділитися