8 вересня, 15:53

ЦВК прийняло рішення про вибори в Верхнянській та Старобогородчанській об’єднаний громадах - ВОЛЯ

Сьогодні ЦВК призначила вибори в об'єднаних громадах, зокрема у Верхнянській громаді Калуського району та Старобогородчанській Богородчанського району. Ці дві громади на Прикарпатті, завдяки допомозі партії «ВОЛЯ» отримали можливість добровільно об'єднатися.

Напередодні, Михайло Якимчук та Ольга Галабала, члени Ради партії "ВОЛЯ" зустрілися з сільголовами Верхнянської об'єднаної громади. Вони обговорили покроковий план дій нової громади, яка вийде із підпорядкування району і набуде статусу міста обласного значення. Об'єднаній громаді потрібно буде навчитися брати відповідальність, розпоряджатися власними коштами, розвивати інфраструктуру, залучати інвесторів.

Зі слів Михайла Якимчука, Верхнянська громада отримає прямий зв'язок з держбюджетом та інфрасруктурну субвенцію для розвитку.

"Для об'єднаної громади передбачені кошти з трьох джерел фінансування. Це - інфраструктурна субвенція, ці кошти можна використати на будівництво і ремонт доріг, дитсадків, шкіл, амбулаторій і т.д. Друге джерело - спецфонд міністерства екології, за ці гроші громада може вирішити проблему сміття, збудувати очисні споруди, берегоукріплення та що найважливіше для мешканців Верхньої -вирішити питання з питною водою. Третє джерело надходження коштів - європейські фонди, за рахунок яких можна будувати індустріальні парки", - наголошує Якимчук.

Ольга Галабала в свою чергу зазначила, що для об'єднаних громад зараз важливо прийняти план соціально-економічного розвитку та ефективно використати отримані кошти.

Нагадаємо, незважаючи на тиск і перешкоди Івано-Франківської обласної влади, зокрема, представників "Свободи" і "Батьківщини", громади сіл Завадка, Збора, Станькова, Негівці, Довгий Войнилів змогли об’єднатись у Верхнянську об’єднану тергромаду. За допомоги партії "ВОЛЯ", громада отрималала шанс на розвиток, можливість розпоряджатися власним майном, землями, природними ресурсами.

Поділитися новиною:
Поділитися