9 вересня, 12:33

«ВОЛЯ» провела урок патріотизму студентам Калуського коледжу


У Калуші стартував соціальний проект партії «ВОЛЯ» з патріотичного виховання молоді. 

«Наша боротьба, яка триває зараз, не почалася рік тому, чи навіть 10 років тому. Це продовження боротьби за Волю України, яку вели козаки, воїни УПА і тепер бійці АТО та майданівці. Це війна з одним і тим же окупантом - Московією і за одні й ті ж цінності - волю держави та волю людини. Але десятки років нам намагалися стерти це з національної пам’яті. Революція Гідності збудила українців з більше як 20-річного сну.» - прокоментувала Ольга Галабала, член Ради партії «ВОЛЯ» початок партіотичної ініціативи партії. 

Координатор обласної організації партії «ВОЛЯ» Михайло Якимчук та письменник, лауреат Шевченківської премії і активіст партії Михайло Андрусяк провели урок патріотизму на тему "Від героїв-повстанців 1940-х – 1950-х років до Майдану та війни України проти московського загарбника".

Студентам розповіли про історію українського патріотизму від діяльності козаків, стрільців, упівців до сучасних подій в Україні – Майдану та війни на сході. 

За словами Михайла Андрусяка, сьогодні в сучасній молоді пробуджується дух патріотизму.

«Майдан і події на сході показують, що найпатріотичніша частина нашого суспільства - це молодь. Партія «ВОЛЯ» залучає до такого проекту саме молодь, бо це найбільш ініціативна частина суспільства, і хто як не вони будуть змінювати нашу державу та проводити системні зміни» - поділився Андрусяк.

Михайло Андрусяк розповів студентам і про місцевих патріотів, громадських діячів та письменників. Він зачитав уривок за своєї книги «Щит Архистратига» - документально-художньої повісті про події на київському Майдані. Така гостра та болюча тема для українців прикула увагу присутніх на уроці студентів.

Михайло Якимчук залишив бібліотеці коледжу книжки Михайла Андрусяка на патріотичну тематику – Трилогію «Брати грому», «Брати вогню» та «Брати просторів», художньо-документальні повісті «Залізо у вогні» та «Щит Архистратига». 

Також, Михайло Якимчук повідомив, що в рамках проекту патрії «ВОЛЯ», активісти проводитимуть такі уроки в школах,коледжах та університетах всієї області. Він переконаний, що сьогодні патріотичне виховання молоді є запорукою сильної та єдиної України.

«Ми проводитимо уроки патріотизму в різних навчальних закладах Франківщини. Для молодого покоління це дуже важливо, адже сучасні навчальні програми подають дуже мало інформації про українських патріотів» - зазначив Якимчук.

Нагадаємо, пріоритетним напрямком діяльності партії «ВОЛЯ» є робота з дітьми та молодю. Нещодавно, за ініціативи нардепа від партії «ВОЛЯ» Юрія Дерев’янка стартував безкоштовний проект Школяр-програміст,який дасть можливість старшокласникам отримати повноцінну освіту програміста з міжнародними сертифікатами ще до закінчення школи.
Поділитися новиною:
Поділитися