10 вересня, 09:20

На школу №2 в Яремчі виділили 5 мільйонів. Дерев’янко і Губарчук побували на недобудові

«ВОЛЯ» домоглась спрямування коштів з Державного фонду регіонального розвитку на добудову загальноосвітньої школи №2 у місті Яремче. Цього року планують завершити будівництво, на це виділено 4,5 млн грн.

Про це повідомив народний депутат член Ради партії «ВОЛЯ» Юрій Дерев’янко під час зустрічі з керівництвом шкіл, представниками міської влади та активістами.

Найближчим часом, за словами Дерев’янка, може завершитись будівництво школи №2, яке триває вже понад 20 років. Міністерство фінансів повинне надати так звані лімінтні довідки відкриття фінансування та виділити кошти на обласний рівень. Напередодні, обласне керівництво запевнило нардепа, що жодних перешкод на рівні області для фінансування цього об’єкту не буде. 

«Зараз наше завдання зробити все, щоб Міністерство фінансів не гальмувало, а негайно виділило ці кошти на рівень області, щоб Управління капітального будівництва, яке сьогодні є замовником робіт у школі №2, могло фінансувати фірму, яка виграла тендер» - пояснив Юрій Дерев’янко.

В якості співфінансування з міського бюджету на цю школу було виділено ще близько 500 тис грн. Цих коштів вистачить, щоб нарешті завершити спорудження школи-довгобуду.

Спочатку питання виділення коштів відстоювала член ради обласної партії "ВОЛЯ» Тетяна Пришляк на комісії з оцінки проектів Фонду регіонального розвитку. Нардеп від ВОЛІ Юрій Дерев'янко переконав керівництво ОДА та Уряд у тому, що кошти Фонду розвитку потрібно спрямувати саме на Яремчанську школу. Це одна з найбільших сум коштів, які цього року виділені на звершення недобудовинах обєктів.

На зустрічі також обговорювалось питання фінансування ЗОШ №1. Там сьогодні існує велика проблема – учні початкових класів змушенні навчатись у приміщенні дитячого садка, оскільки в школі не вистачає кабінетів.

Координатор міської ораганізації партії «ВОЛЯ» в Яремче Любомир Клим’юк наголосив, що приміщення дитсадка не призначене для повноцінного навчання. 

«Учні початкових класів, через нестачу кабінетів у школі, змушені навчатись у приміщенні дитсадка. Це створює незручності для дітей, вчителів та дошкільнят, які відвідують дитсадок. Саме тому важливо якнайшвидше добудувати приміщення школи, щоб діти могли навчатись в комфортних кабінетах» - розповів Клим’юк.

Цього року ЗОШ №1 не вдалось отримати кошти з Фонду регіонального розвитку, оскільки не були вчасно підготовлені необхідні документи. Тому, за словами Дерев’янка, це питання переноситься на наступний рік. Цього року, школа ще має можливість отримати 1 млн грн, виділених з міського бюджету в якості співфінансування. Для отримання цих коштів потрібні результати експертизи будівлі.

«Ми повинні зараз пришвидшити процес експертизи та проведення тендерів, щоб ще до зими, школа отримала кошти з міського бюджету. Також, ми будем звертатись до обласного керівництва з проханням підтримати школу №1, та додатково виділити півмільйона гривень» - наголосив нардеп.

Дерев’янко переконаний, що отримати кошти цього року є необхідністю, тому що добудова в школі потребує покриття, щоб негода взимку не зруйнувала те, що вже збудовано. 

Кандидат на міського голову Яремче від "ВОЛІ" Володимир Губарчук впевнений, що розбудова навчальних закладів є необхідною у розвитку інфраструктури Яремчанщини. Діти потребують комфортних умов для того, щоб здобувати знання та саморозвиватись.

Нагадаємо, як повідомляв Юрій Дерев’янко, кабінет міністрів збільшив фінансування важливих соціальних об’єктів в Івано-Франківській області за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку майже у 100 разів - з 1 574,144 тис. грн до 125 576, 44 тис. грн. Зокрема, у Яремчанському районі на добудову загальноосвітньої школи № 2 в м. Яремче виділено 4,5 млн. грн та на ремонт дороги Яблунів — Делятин - 1,8 млн. грн

Поділитися новиною:
Поділитися