11 вересня, 09:58

Дерев'янко домагається будівництва басейну в Надвірній


Народний депутат від партії "ВОЛЯ" Юрій Дерев'янко звернувся до прем’єр-міністра, міністра фінансів та голови Івано-Франківської облдержадміністрації з проханням виділити з фонду капітальних видатків державного бюджету 7,5 мільйонів гривень на будівництво спортивного плавального басейну в Надвірній. Про це повідомила прес-служба народного депутата.

"Надвірнянський район є одним з найбільших районів Івано-Франківської області. У ньому проживає 115 545 осіб, з яких 17 187 осіб – діти шкільного віку, які потребують забезпечення нормальних умов для їхнього фізичного розвитку, занять спортом та здорового способу життя", - зазначає депутат. Однак, він підкреслює, що Надвірнянський район – єдиний в області, в якому немає спортивного плавального басейну.

У зверненнях Деревянко наголошується, що вже розроблено план реконструкції Надвірнянської ДЮСШ по вул. Міцкевича, 3А, де передбачено будівництво єдиного спортивного комплексу зі спортивним залом та 25-метровим плавальним басейном на 6 доріжок, який зможуть відвідувати 48 дітей на годину. 

"У попередні роки було профінансовано лише 450 тис. грн. Реалізація зазначеного проекту припинена на етапі спорудження фундаменту спортивного залу, облаштування металевого каркасу", - зазначив Дерев’янко.

Нардеп повідомив, що цього року, згідно з новою проектно-кошторисною документацією, вартість басейну з 15 млн. грн. збільшилась до 25 млн. грн.

"Обласна рада блокувала реалізацію проекту по будівництву басейну з коштів фонду регіонального розвитку, але ми не опускаємо руки і не здаємося, і маже всі депутати від Прикарпаття підтримали моє звернення до прем'єр-міністра та міністра фінансів щодо виділення 7,5 млн. грн. з коштів держбюджету капітальних видатків, які розподіляються урядом", - сказав Дерев'янко.

"Крім того, ми пропонуємо з обласного бюджету виділити невелику суму співфінансування на найближчій сесії з метою отримання підстав для організації проведення тендеру на виконання робіт по будівництву басейна", - додав депутат.

Нагадаємо, депутати просять виділити з Держбюджету кошти на фінансування будівництва спортивного плавального басейну в складі реконструкції Надвірнянської ДЮСШ, яка розташована по вул. Міцкевича, 3А, м. Надвірна, Івано-Франківська область, у сумі 7,5 млн. грн.

Раніше Надвірнянська адміністрація "загубила" проектно-кошторисну документацію на басейн і команді "ВОЛІ" довелося організувати процес в надзвичайно короткий строк її поновалювали
Поділитися новиною:
Поділитися