11 вересня, 17:20

«Життєдіяльність Бурштина залежить від роботи підприємтсва «Житловик», - член партії "ВОЛЯ" Данилюк

Начальник юридичного відділу Бурштинської міської ради, кандидат на посаду міського голови під партії «ВОЛЯ» Володимир Данилюк очолив робочу групу, яка вивчить проблеми КП «Житловик» та допоможе вивеси підприємство з кризи.

Колектив підприємства підготував звернення до засновника - Бурштинської міської ради - з проханням  виплатити заборгованість із заробітної плати  та створити робочу групу для вирішення конфлікту на підприємстві.

Депутати міської ради розширили комісію, створену розпорядженням міського голови з метою вивчення ситуації на підприємстві. Зокрема  міськарада вирішила долучити до роботи комісії чотирьох працівників КП "Житловик"  та членів  депутатської комісії з питань житлово-комунального господарства. Головою комісія міськрада залишила начальника юридичного відділу Бурштинської міської ради, кандидата на посаду міського голови під партії «ВОЛЯ» Володимира Данилюка.

На його думку, у кризі на підприємстві винна, як міська рада, так і керівництво «Житловика».

«Оскільки підприємство створене міською радою, то зрада мала  би надавати йому  методичну і фінансову допомогу, оскільки місто несе відповідальність за це. Тому що це єдине підприємство, яке надає послуги у сфері  житлово-комунального господарства. Воно є фактично монополістом в цьому плані. Тому збій в роботі цього підприємства може потягнути за собою  і збій в життєзабезпечеyні міста», - пояснює  Володимир Данилюк.

На його переконання, без реорганізації підприємства зміни відбутися не можуть.

«Думаю, наступного тижня ми організуємо засідання комісії і обговоримо, що робити з підприємством, - розповідає «волівець». – А протягом двох тижнів ми зможемо запросити експертів для вивчення ситуації, приймемо конкретне рішення і подамо його на розгляд міської ради».

Минулого тижня працівники бурштинського комунального підприємства "Житловик", провели попереджувальні збори і створили страйковий комітет, протестуючи проти заборгованості із виплати заробітної плати. У Бурштині – це єдине комунальне підприємство, яке займається утриманням будинків і прибудинкових територій, відgовідає за теплоенергетику, водопостачання та водовідведення, благоустрій, вивіз сміття тощо.
Поділитися новиною:
Поділитися