15 вересня, 20:11

Люди ВОЛІ на Рогатинщині привітали учасника АТО з народженням сина


Активісти «ВОЛІ» привітали першу дитину, яка народилася у сім’ї учасника АТО та волонтерки на Рогатинщині. Вони матеріально підтримали подружжя, а новонародженому подарували іграшки.

Молода сім’я свого первістка планує назвати Любомиром. Ім’я хлопчику пара обрала не випадково, усім серцем молоді батьки хочуть, щоб в Україні був мир. 

Привітати сім’ю у село Черче приїхали активісти «ВОЛІ». Серед них майбутні кандидати до Івано-Франківської обласної ради Микола Басараб та Богдан Хлівінський, кандидат до Рогатинської районної ради Галина Богун, до міської ради Рогатина Дмитро Падучак. 

«Василь знайшов кохану, коли воював на сході України, хтось із знайомих дав телефон жінки, яка у Рогатинському районі допомагала воякам АТО. Їхні стосунки почалися на віддалі, дівчина усіляко підтримувала вояка у телефонних розмовах, - розповідає Галина Богун. – Це перша дитина у Рогатинському районі, яка народилася в учасника АТО».

Сьогодні у районі близько сотні бійців, які стали на оборону Батьківщини, 37 з них уже отримали статус учасника АТО.

«Наразі основна проблема з якою стикаються учасники АТО, повернувшись до мирного життя, це – працевлаштування. Наші хлопці часто не можуть знайти гідну роботу, щоб матеріально забезпечити свої сім’ї, - продовжує Микола Басараб.Також скаржаться, що довго не можуть виробити посвідчення учасника бойових дій, але оскільки тепер цим питанням мають займатися військкомати, то можливо найближчим часом ця проблема буде вирішена».
Поділитися новиною:
Поділитися