18 вересня, 10:34

«ВОЛЯ» підтримала звернення громади с. Верхня щодо проведення водопостачання


Координатор Івано-Франківської обласної організації партії «ВОЛЯ» Михайло Якимчук підтримав колективне звернення мешканців с. Верхня у Калуському районі щодо проведення центрального водопостачання по вулиці Войнилівській. Там сотня родин залишається без питної води.

«До мене звернулися люди з проханням вирішити проблему забезпечення питною водою. Мешканці не мають що пити і чим напоїти худобу, для села це – катастрофа», - каже Якимчук. 

Колективне звернення жителі направили до голови Калуської РДА Наталії Бабій і сільському голові Верхньої Миколі Філіповичу. 

«У криницях вода жовтого кольору з неприємним запахом, вкрита маслянистою плівкою. Ми не наважуємося використовувати воду у побуті і змушені купувати привозну воду, - йдеться у зверненні. – Ми, як громада вважаємо, що причиною забруднення питної води є потужне підприємство – свинокомплекс, який працює недалеко від села».

Лабораторна експертиза води у колодязях показала перевищений вміст заліза та аміаку.

«Ми домоглися створення спеціальної комісії при Калуській РДА, яка займеться виявленням джерела забруднення питної води та вирішить як забезпечити людей чистою водою, - каже Михайло Якимчук.Партія «ВОЛЯ» наполягала, щоб у комісію були включені представники громади».

У вівторок, 22 вересня, відбудеться перше засідання цієї комісії, у яку входять представники МНС, санепідемстанції та екологічної служби. 

«Це добре, що Михайло Якимчук із «ВОЛІ» попросив включити нас у комісію. Туди увійшов я і ще двоє людей. Ми будемо вимагати, щоб у Верхню вже почали довозити питну воду і виготовляли проектно-кошторисну документацію на свердловину, з якої можна було б брати воду», - продовжує мешканець Верхньої Микола Ковалюк.

Селяни кажуть, що ще рік тому погана вода була у 47 колодязях, а сьогодні забруднено майже сто криниць.

«Зараз я не можу користуватися ні пральною машинкою, ні душем. У кожній сім’ї є діти, це не можливо так жити, - обурюється мешканка села Василина Матесляк. – Сподіваємося, що «ВОЛЯ» зверне увагу високопосадовців до нашої проблеми».

Нагадаємо, 4 вересня, активісти партії «ВОЛЯ» разом з громадськістю, екологами проінспектували криниці у с. Верхня та ініціювали створення спеціальної комісії при Калуській РДА.
Поділитися новиною:
Поділитися