22 вересня, 18:00

Льовочкін і сьогодні впливає на владу в Україні та збагачується – нардеп «ВОЛІ»

Колишній голова адміністрації Президента Януковича Сергій Льовочкін та його найближче оточення продовжують впливати на політику та владу в Україні та збагачуватись.

Таку думку висловив народний депутат від партії «ВОЛЯ» Юрій Дерев'янко в ефірі телеканалу «ZIK», коментуючи журналістське розслідування про земельні афери Льовочкіна та його сестри, депутата від Опозиційного блоку Юлії Льовочкіної.

«Бізнес-імперія Льовочкіна, яка нарощувала свої активи в геометричній прогресії під час перебування його на державних посадах, продовжує це робити», — сказав депутат.

«Очевидно, що тут присутня корупційна схема. Ми говоримо не просто про пані Льовочкіну, а про одного зі «стовпів» режиму Януковича — Сергія Львочкіна і його родину», — заявив Дерев'янко, коментуючи питання земельних афер Льовочкіних.

«Це тільки маленька частка того, що державний службовець, який весь час був на державній службі, дивним чином отримав. А це, я думаю не мільйони, і не сотні мільйонів, а мільярди гривень під контролем активів, земель», — додав депутат.

Він обурився тим, що вже за нової влади ні МВС, ні СБУ не порушили жодних резонансних кримінальних справ, за виключенням факту привласнення земельної ділянки.

«Але там, де мова йде про більш вагомі речі, які стосуються пана Льовочкіна, то ми бачимо, що поки немає жодних розслідувань. Це говорить про продовження впливу цього одіозного угрупування на нову владу в тому числі», — переконаний нардеп.

Він зазначив, що Льовочкін просуває своїх людей в політичні сили, щоб мати змогу впливати на політику і надалі. «Це пояснення, чому за нової влади ми не маємо всіх тих фактів абсолютно незаконного отримання активів під час перебування пана Льовочкіна на державній службі за весь цей період часу», — додав депутат.

Він нагадав, що коли антикорупційний комітат заслуховував звіт першого заступника глави СБУ Артюхова, той надав звіт, в якому було зазначене все оточення Януковича, проти яких СБУ порушила кримінальні справі, однак прізвища Льовочкіна там не було. «Це говорить про вплив Льовочкіна принаймні на минулий склад СБУ», — переконаний Дерев'янко.

«Я думаю, що оновлений склад СБУ знайде підстави, щоб кримінальні справи не тільки порушувались, але й розслідувались і були передані в суд і доведені в суді до логічного завершення», — сказав парламентар.

Він вважає, що проведене журналістське розслідування має стати підставою для реагування народними депутатами, щоб здійснювався парламентський контроль, а правоохоронні органи повинні під цим контролем виконувати свою роботу.

«Перше, що потрібно зробити, щоб таких Льовочкіних було менше в нашій країні, це ухвалити закон про Стратегію деолігархізації, який ми подали в парламент», — вважає Дерев'янко.

Нагадаємо, журналісти провели розслідування та з'ясували, що сім'я Льовочкіних отримала під забудову цілий острів у Конча-Заспі, в селищі Козин Обухівського району.

Поділитися новиною:
Поділитися