28 вересня, 16:42

«ВОЛЯ» висунула кандидатів в обласну раду



Партія «ВОЛЯ» висунула 78 кандидатів до обласної ради на виборах, які відбудуться 25 жовтня, та затвердила програму партії – «План розвитку Прикарпаття». Першим фіксованим номером делегати обрали члена ради партії - Ольгу Галабалу.

Відповідні рішення прийняли делегати обласної конференції партії «ВОЛЯ», яка відбулася 28 вересня під стінами обласної ради в Івано-Франківську.

«Ми беремо велику відповідальність за стан справ на Прикарпатті, за кожен мажоритарний округ, на якому ми висуваємо найгідніших, найсильніших найкращих людей, - відзначив народний депутат України, член Ради партії «ВОЛЯ» Юрій Дерев’янко. - Наші кандидати будуть відстоювати інтереси кожної окремої громади, робити фахово свою справу, робити все можливе для того, аби ті ідеали, заради яких ми вийшли на Майдан були реалізовані на Прикарпатті, були реалізовані в Україні».

Депутат додав, що для кожного кандидата в облраду від "ВОЛІ" – це не винагорода за колишню роботу, а "це квиток на важку, самовіддану працю, на певну війну, для того, щоб воювати з хабарниками, колишніми регіоналами, і з тими, хто зараз знаходиться при владі".

В свою чергу член команди партії "ВОЛЯ" на Прикарпатті, учасник АТО, майданівець Андрій Стандіо запевнив, що люди ВОЛІ відчувають, що зможуть дійсно зробити зміни в державі. Він висловив переконання, що воїну АТО, який повертається з війни додому, не потрібні "подачки" у вигляді безкоштовного проїзду, чи земельних ділянок. "Сьогодні солдата-воїна, який готовий добровільно захищати свою державу, держава повинна забезпечити коштами, за які він зможе оплатити будь-яку послугу, як це відбувається в провідних країнах", - сказав він.

Партія «ВОЛЯ» позиціонує себе політичною альтернативою всім політсилам, які були і при владі, і в опозиції, а також тим партіям, які слугують олігархам. Приблизно 80% команди «ВОЛІ» ніколи не були при владі, але знають, як впровадити реальні зміни. Для цього партійці розробили програму – «План розвитку Прикарпаття».

Член Ради Івано-Франківської обласної організації партії «ВОЛЯ» Тетяна Пришляк заявила, що "ВОЛЯ" першочергово здійснить 5 кроків, які докорінно змінять Прикарпаття. Це:
- зупинка кадрового реваншу регіоналів та корупціонерів​,​
​-​ фінансова перевірка витрачених владою коштів та повернути в бюджет кошти, які були використані неефективно,
​-​ ефективне використання природніх ресурсів - заборонити вивезення лісу та припинення незаконного видобутку гравію та шутру
​- наповн​ення​ бюджету області​ - ​прове​сти​ аудит майна, землі, податків​. Волівці ​вже вияв​или​ близько 35 млн. недоотриманих податків
​- запровадження ​н​ов​ого принцип​у держ​авної служби шляхом проведення​ відкрит​их​ кадров​их​ конкурс​ів та формування​ кадров​ого​ резерв​у​

"У нас є впевненість у наших силах, у нашій команді, впевненість один в одному, неймовірне натхнення до праці на благо громади і непереборне бажання змінити Прикарпаття на краще. І сьогодні ми готові очолити процес зламу системи", - підкреслила Пришляк.

Член Ради Івано-Франківського обласного осередку партії "ВОЛЯ" Михайло Якимчук зазначив, що зараз на Прикарпатті діє маса незаконних схем з продажу лісу, видобутку щебеню та гравію, дерибану землі. "Багато чиновників Прикарпаття вже отримали так і прізвиська, як "30 відсотків", або "Петро-доля". Кожен потенційний інвестор, який хоче прийти, мусить платити відкат чи переоформити частину свого бізнесу на родича чиновника чи підставну особу. Якщо інвестор відмовляється це зробити, то йому такі бюрократичны перепони ставлять в колеса, що він просто не хоче працювати з такою владою", - зазначив активіст. "ВОЛЯ" вимагає і каже, що кожен інвестор, який прийде на прикарпатську землю, буде почутий, для нього будуть створені всі умови, щоб він приходив і працював", - запевнив Якимчук.

Активістка партії "ВОЛЯ" Галина Макота зазначила, що одним з пріоритетних напрямів роботи команди "ВОЛІ" в обласні раді є налагодження тісної співпраці між людиною, між громадою та владою. "Всі програми фінансування повинні відображати реальні потреби громад сіл та міст. Тому, в обласній
раді ми, перш за все, будемо вимагати збільшення фінансування на програми підтримки громад для того, щоб збільшувалась кількість органів самоорганізації населення, щоб кожен громадянин мав право впливати на прийняття державних рішень, щоб влада не була відірвана від жителів своєї області", - запевнила Макота.

Представник "ВОЛІ" Володимир Семенів переконаний, що місцевому самоврядуванню потрібно дати "зелене світло". "Щоб лідери громад, керівники міст не ходили з протягнутою рукою за ресурсом, а мали цей ресурс в себе на місці і могли цей ресурс нормально використовувати", - зазначив він.

Член команди "ВОЛІ" Ольга Федишина зазначила, що партія "ВОЛЯ" вже домоглась суттєвих результатів, зокрема на шляху ремонтування Прикарпатських доріг. Зокрема, партія підготувала 5 інвестиційних проектів по ремонту доріг місцевого значення. «Ми підписали 7 договорів про співробітництво територіальних громад, з яких аж три присвячені ремонту доріг місцевого значення", - зазначила Федишина.

Також партія «ВОЛЯ» пропонує план ремонту доріг відкриття румунського переходу у селі Шибене Верховинського району.

Косівський активіст, хірург Олег Атаманюк заявив, що першочерговими кроками "ВОЛІ" в обласній раді буде підтримка реформи екстреної невідкладної медичної допомоги. "Щоб кожен із вас був певен: в якому місці ви б не знаходились, чи це велике гірське село, чи це столиця нашої області, ви отримаєте вчасну, гідну і належну медичну допомогу", - зазначив він. Атаманюк також пообіцяв розвивати медичний туризм в області.

Одним з пріоритетних завдань, які ставить перед собою партія «ВОЛЯ», - це допомога людям перезимувати зиму, зокрема: знизити тарифи і навести лад в житлово-комунальній сфері.

Член Ради партії "ВОЛЯ" Ольга Галабала підкреслила, що головною задачею партії "ВОЛЯ" є допомога людям пережити зиму.

"Кожна прикарпатська родина думає зараз про те, як опалити свій будинок, як оплатити за комунальні послуги, що робити з високими тарифами", - зазначила вона.
Галабала підкреслила, що "ВОЛЯ" займає категоричну позицію, в тому числі, на рівні парламенту, яка полягає в тому, що тарифи на газ мають бути знижені.

У партійній програмі передбачено три точки економічного росту Прикарпаття - туризм, медичний туризм, екологічно чиста їжа і сільськогосподарська продукція.
Основним пріоритетом партійної програми «ВОЛІ» є людина, тому головне завдання постмайданівської команди - створення комфортного середовище для життя людини. Програма «ВОЛІ» також передбачає реформи на місцевому рівні у галузях освіти, медицини, культури.

«Ми всі люди «ВОЛІ» говоримо, що ми йдемо у владу, щоб віддати цю владу громадам. Ми абсолютно чітко кажемо, що на рівні кожного міста, на рівні кожного району наша робота буде прозорою, всі рішення місцевих рад будуть публікуватися, буде проведена якнайшвидше інвентаризація майна, створено реєстр майна громади для того щоб люди відчули себе повноправними господарями на цій землі. Для нас це не просто красиві слова – для нас це реально покроковий план дій, який ми, як люди «ВОЛІ», плануємо здійснювати в обласній раді», - підсумувала член Ради партії «ВОЛЯ» Ольга Галабала.

Підсумком конференції стало підписання меморандуму – кожен з кандидатів підписався під програмою партії і зобов’язався виконувати «План розвитку Прикарпаття».
Поділитися новиною:
Поділитися