29 вересня, 15:51

Олексій Бонюк: Підсумки Генасамблеї ООН засвідчують, що Росію триматимуть «на околиці» світових процесів

Виступ президента РФ Володимира Путіна на ювілейному засідання  Генасамблеї ООН був спрямований передусім на російську аудиторію, а реакція міжнародних експертів засвідчила, що Росію триматимуть на околиці світових процесів. Про це заявив член Ради партії «Воля» Олексій Бонюк, коментуючи перші підсумки роботи асамблеї.

«Путін грає певну гру. Але весь світ адекватно оцінює його дії, виходячи з того, що він робить, а не з того, про що він говорить. Тому його текст, який не підкріплюється діями,  підходить лише для російської внутрішньої аудиторії, яка позбавлена можливості сприймати якусь альтернативну думку. В глобалізованому світі, де приховати подвійні стандарти практично неможливо, поведінка Москви виглядає  гротескно. Всі звернули увагу, що  Росія наразі  катастрофічно відстає від  процесів, які відбуваються в світі. Думаю, Російську Федерацію  й надалі триматимуть на околицях активних процесів», -  зазначив Бонюк.

Він також нагадав, що з відкритих джерел відомо про участь близько 2000 росіян на боці Ісламської держави. І хоча офіційний Кремль дистанціюється від цих людей, політик переконаний, що без мовчазної згоди Москви така велика кількість росіян туди б не потрапила.

«Росія веде  величезну гру з дестабілізації та дискредитації сирійської опозиції, частина якої перетворилась в ту армію, яка почала загрожувати світові. Разом з тим, Москва може дуже швидко втратити контроль та здатність реально оцінювати свої сили та можливості,вважає Бонюк. - Світ дуже мінливий, і американська преса вже почала обговорювати сценарій, за яким США залишать сам на сам  Росію та Іран з проблемою Сирії та "Ісламської держави".

Прес-служба партії «Воля»

Поділитися новиною:
Поділитися