30 вересня, 15:28

Кого «ВОЛЯ» висуває в депутати в Галичі?

Народний депутат Юрій Дерев’янко та член Ради партії «ВОЛЯ» Ольга Галабала представили команду однодумців у Галицькому районі на Прикарпатті, яка балатуватиметься до усіх рівнів рад.

Юрій Дерев’янко заявив перед громадою, що партія «ВОЛЯ» - єдина політична сила, яка не прислуговує олігархам.

«Заплативши високу ціну на Майдані ми побачили, що політичні сили змінюють одні одних – то в опозиції, то при владі. Ми вирішили йти в політику, водночас не мали бажання розчинитися в існуючих політичних партіях, - відзначив Дерев’янко. — Після Революції Гідності почали гуртувати однодумців, людей, які не можуть змиритися з корупцією».

Така команда об’єдналася і в Галицькому районі. Це:
- кандидат до обласної ради Володимир Горбаль, який має управлінський досвід, розробляв проект соціально-економічного розвитку району;
- кандидат у депутати до районної ради Марія Підгаєцька, не один рік відстоює інтереси громади рідного села Делієве, захищаючи екологію району;
- до районної ради також йде учасник АТО та волонтер Степан Наконечний та інші.

«Наша команда в Галичі зорганізувалася, щоб сумлінно працювати для громади. Найперше ми будемо відстоювати прозорий та раціональний розподіл коштів у місцеві бюджети, тільки такий крок дасть поштовх для розвитку сіл і містечок», - підкреслив Горбаль

«Спільно з громадою Делієве ми виступили проти будівництва "Даношею" незаконного свинокомплексу. Громади не знають про реальні потужності свинокомплексів, а перевищений ліміт вирощування свиней це є екологічна катастрофа для краю - витік нечистот у річки району, - розповіла Підгаєцька. – Ми продовжимо вести боротьбу за чисте довкілля Галича».

Юрій Дерев’янко переконаний, що саме такі принципові люди можуть зламати стару систему. 

«Йду з ВОЛЕЮ, бо бачу їхню боротьбу, йду в депутати, щоб не забули про людей», - додав Степан Наконечний.

В свою чергу Ольга Галабала зауважила, що важливо зараз привести до влади людей, які не будуть красти. Також вона окреслила першочергові 5 кроків «ВОЛІ» у Галицькому районі. 

- зупинка кадрового реваншу регіоналів і корупціонерів;

 «Ми виступили проти повернення на державну службу одіозних корупціонерів – екс-головного лікаря Галицької ЦРЛ Мирона Матейка, якого двічі вимагала звільнити громада району, Володимира Фалдини – високопосадовця часів Януковича та інших. Ми вимагаємо відкритих кадрових списків», - наголосила політик.

- фінансова перевірка витрачених владою коштів за останніх півтора року;

«Наприклад, Галицький район отримує близько 46 млн. гривень екологічного податку від Бурштинської ТЕС, з травня цього року ми не можемо отримати інформації як розподіляються ці кошти у місцеві бюджети», - сказала Галабала.

– повний аудит майна та земель та перевірка сплати податків, що дасть можливість наповнити бюджет громад. 

Як приклад навела несплату податку за водокористування ТзОВ «Даноша» у Галицькому районі. За повідомленням СБУ в Івано-Франкіській області, завдані там збитки навколишньому природному середовищу оцінюють у 15 млн. гривень.

– соціальний захист населення. Партія «ВОЛЯ» виступає за прозоре формування тарифів на комунпослуги.

– відродження туристичного потенціалу та історичної слави Галича.

«Заручившись підтримкою громади, ми маємо величезну ВОЛЮ втілювати ці кроки», - додала Ольга Галабала

Всього партія «ВОЛЯ» висунула понад 1000 кандидатів у всі рівні місцевих рад на Прикарпатті.
Поділитися новиною:
Поділитися