6 жовтня, 12:25

Юрій Дерев’янко вимагає негайно розпочати ремонт доріг на Надвірнянщині

Народний депутат України від партії «ВОЛЯ» Юрій Дерев’янко проінспектував дороги на Надвірнящині та вимагає негайно розпочати їх ремонт відповідно до проведеного тендеру.

Відповідно до проведеного тендеру на Надвірнянщині мав розпочатися ремонт доріг на ділянках Надвірна – Бистриця, Яблунів – Делятин, Битків – Білозорена, Надвірна – Пасічна, на які передбачено кошти з Фонду регіонального розвитку.

Зокрема народний депутат проінспектував ділянку Надвірна - Бистриця.

«На ремонт дороги на ділянці Надвірна - Бистриця виділено з Фонду регіонального розвитку два мільйони гривень і ці кошти зараз є. На нашу вимогу тільки недавно провели тендер, - розповів Дерев’янко. - Ми мали на днях розмову з головою облдержадміністрації  і з начальником служби автомобільних доріг про те, щоби починати робити ремонт. Тому що скоро буде холодно, скоро буде дощ, скоро буде сніг. І ми маємо вже початок жовтня, а жодних робіт ще не розпочали. І, якщо в найближчі два тижні не розпочнеться ремонт, то ці два мільйони будуть потрачені неефективно».

За його словами, два мільйони гривень для цієї ділянки – це капля в морі. Однак найкритичніші ділянки можна залатати.

«Найбільш критичні ділянки мають бути зроблені суцільно, на менш проблемних треба залатати ями. З цих двох мільйонів 60% має піти на суцільні шматки, а 40% - для того, щоби залатати ями», - проінформував  Юрій Дерев’янко.

Місцеві мешканці нарікають, що автобус по цій дорозі доїжджає лише до села Зелена. Даді люди змушені ходити по 5-6 км пішки, власним транспортом приходиться долати 30 кілометрів до Надвірної 1,5-2 години.

Така ж сама ситуація і на ділянці дороги Яблунів – Делятин , на ремонт якої вдалося вибити з Фонду регіонального розвитку 1,8 млн. гривень.

«Наше завдання проконтролювати, щоби техніка вчасно приступила до роботи і частково був зроблений ямковий ремонт. Я розумію, що це не такі великі кошти, за які можна всі дороги відремонтувати. Але це та сума, за яку цю дорогу можна зробити хоча би проїзною. Тому що це вже не дорога, а напрямок, де швидкість руху автомобілів не перевищує 10-15 км за годину. Сподіваюся, коли розпочнеться ремонт дороги Яблунів – Делятин, громади прилеглих сіл допоможуть проконтролювати його якість», - підсумував народний депутат від «ВОЛІ».

Нагадаємо, народний депутат від партії «ВОЛЯ» Юрій Дерев’янко активно домагався фінансування ремонту доріг та соціальних об’єктів в регіоні. Активісти «ВОЛІ» продовжують інспектувати дороги на Прикарпатті, на які передбачено фінансування з Фонду регіонального розвитку, та здійснюють громадський контроль на дорогах, на ремонт яких народним депутатам від Прикарпаття вдалося домогтися 625 млн. гривень.
Поділитися новиною:
Поділитися