6 жовтня, 16:42

"ВОЛЯ" реформує невідкладну медичну допомогу та розвиватиме медичний туризм на Прикарпатті

Політична партія "ВОЛЯ" проводитиме реформу екстреної невідкладної медичної допомоги на Прикарпатті та розвиватиме медичний туризм в області.

Про це заявив кандидат в Івано-Франківську облраду від партії "ВОЛЯ", косівський хірург Олег Атаманюк.

Він повідомив, що той період, коли відбувалось представлення "ВОЛІ" на Косівщині, трапилось жахливе ДТП, і йому довелось самовіддано разом з косівськими лікарями рятував життя близькій людини.

"Нашими кроками в обласній раді буде підтримка реформи екстреної невідкладної медичної допомоги, щоб кожен із вас був певен: в якому місці ви б не знаходились, чи це велике гірське село, чи це столиця нашої області, ви отримаєте вчасну, гідну і належну медичну допомогу", - підкреслив кандидат.
 

Атаманюк також пообіцяв розвивати медичний туризм в області.

"ВОЛЯ розробила програму розвитку туризму для нашого Прикарпаття, що дасть змогу залучити численні інвестиції та якісно новий поштовх розвитку медицини Івано-Франківської області. І я переконаний, що з підтримкою нашої громади у нас все вийде", - підсумував Атаманюк.

План розвитку Прикарпаття, який втілюватимуть люди ВОЛІ, передбачає наступні кроки у сфері розвитку медичної галузі:

- Розвиток ланки первинної медичної допомоги – перетворення фельдшерсько-акушерських пунктів в "опорних" селах на сімейні амбулаторії з відповідним матеріально-технічним забезпеченням, які будуть надавати більш широкий перелік медичних послуг у порівнянні з ФАПами;

- Покращення побутових умов працівників медицини, особливо тих, що працюють в сільській місцевості;

- Припинення корупційних зловживань у сфері закупівель ліків та обладнання для лікарень;

- Винесення на рівень Кабінету міністрів та Верховної Ради ініціативи з поступовим реформуванням медичної системи з переводом її на страхову медицину.

Представники партії "ВОЛЯ" також переконані, що потенціал унікальних кліматичних зон із запасами мінеральних вод, грязей, солей, які є на Прикарпатті, не використовується на повну силу. Тому люди ВОЛІ будуть розвивати медичний туризм в області. В цьому напрямку "ВОЛЯ" зробить наступні кроки:

- Відновлення відпочинкової та медичної бази санаторіїв Прикарпаття; 

- Перепрофілювання частини санаторіїв в реабілітаційні центри;

- Відкриття провідних пологових клінік України на Прикарпатті;

- Створення університетської клініки на базі Національного медичного університету;

- Розвиток фармакологічної галузі - відродження використання цілющих властивостей трав, які є унікальними для області та будівництво лабораторій та фармзаводів;

- Розвиток традиційної медицини; 

- Відкриття Інноваційних дослідних центрів із дослідження інтелекту людини.

http://volya.ua/news/2153


Поділитися новиною:
Поділитися