7 жовтня, 15:46

"ВОЛЯ" припинить незаконні схеми, які нищать природні ресурси Прикарпаття – Якимчук. ВІДЕО

На Прикарпатті діє безліч незаконних схем, які спрямовані на те, щоб наповнити кишені чиновників, а не бюджети громад, та знищують природні ресурси.

Про це ">заявив кандидат в Івано-Франківську обласну раду від партії "ВОЛЯ" Михайло Якимчук.

"Івано-Франківська область дуже багата на корисні копалини та ліси. Але діє схема, коли, наприклад, на торгах продаються ліси підставним фірмам за заниженими цінами, які перепродають цей ліс за кордон в десятки разів дорожче", - повідомив Якимчук.

Він також сказав, що в сфері видобутку щебеню діють незаконні торги. "Чиновники заключають незаконні договори по річці Лімниця, яка є найчистішою річкою в Європі, природним заповідником, де діє заборона на видобуток гравію, щебеню, піску. Але, на жаль, підприємці укладають незаконні договори з нашими чиновниками, а міліція це покриває. Діє кругова порука", - обурився активіст.

Також, за словами Якимчука, прикарпатська земля використовується таким чином, що наповнює кишені інвесторам, які нечесно працюють на Прикарпатті. "Наприклад фермер заключає договір з селянином, з яким розраховується дуже смішними коштами. Після того фермер має зареєструвати цей договір в реєстраційній палаті, але це не робиться, і вже після того сплачується податок на землю, який йде до місцевого бюджету", - навів приклад активіст "ВОЛІ". 

Якимчук зазначив, що багато чиновників Прикарпаття вже отримали такі прізвиська, як "плюс 30", або "Петро-доля". За його словами, інвесторів змушують дати відкат чи переоформити частину свого бізнесу на родича чиновника або підставну особу. "Якщо інвестор відмовляється це зробити, то йому такі бюрократичні перепони ставлять в колеса, що він просто не хоче працювати з такою владою", - підкреслив він.

"ВОЛЯ" вимагає і каже, що кожен інвестор, який прийде на прикарпатську землю, буде почутий, для нього будуть створені всі умови, щоб він приходив і працював", - заявив Якимчук.

"Наша команда "ВОЛІ" буде працювати так, щоб жодних не було прізвиськ в наших чиновників, будівель, щоб партійцями ВОЛІ гордилися наші діти, внуки і правнуки", - підсумував кандидат в облраду.

Представники "ВОЛІ" провели інспекції і виявили, що екологічні об’єкти, на які спрямовано більше 20 мільйонів гривень, знаходяться в недобудованому або зруйнованому стані, тобто більшість коштів були розкрадені. "ВОЛЯ" гарантує, що прийшовши до влади, буде здійснювати суворий громадський контроль за використанням екологічних коштів.

Якимчук зазначив, що "ВОЛЯ" здійснить наступні кроки для захисту природних ресурсів Прикарпаття:

- Природне відновлення Карпатських лісів;

- Відновлення екологічного стану прибережних смуг 9-ти малих річок Прикарпаття;

- Будівництво очисних споруд від Заросляка до Делятина;

- Розробка концепції з утилізації та вивозу сміття індивідуально для кожного району.

Якимчук підкреслив, що "ВОЛЯ" буде домагатися того, щоб саме громади стали реальними власниками природних ресурсів, які знаходяться на даній території.

"Все майно держави, надра, землі, ліси, копалини, не є власністю чиновників – все це є власністю громад, які створюють державу. Влада має бути лише обслуговуючим персоналом, яку громада наймає на роботу. Але сьогодні громади насправді не володіють тим, що називається "комунальною власністю" і належить їм по закону", - обурився кандидат в депутати.

Він навів приклад, що 88% усіх земель знаходяться "за межами" населених пунктів і ними розпоряджаються чиновники.

Нагадаємо, народний депутат Юрій Дерев'янко 28 вересня представив команду політичної партії "ВОЛЯ", яка балотується до Івано-Франківської обласної ради. Нардеп підкреслив, що це професійні, чесні та активні люди, за яких він особисто готовий взяти відповідальність.

Поділитися новиною:
Поділитися