8 жовтня, 12:18

"ВОЛЯ" вимагає від ГПУ перевірити приватизацію "Прикарпаттяобленерго», яке належить олігарху Суркісу – Дерев'янко. ВІДЕО

Партія "ВОЛЯ" вимагає від Генпрокуратури перевірити приватизацію всіх обленерго за останні 5 років, в тому числі "Прикарпаттяобленерго", та, у випадку виявлення порушень, повернути їх в державну власність через суд.

Про це ">заявив народний депутат від партії "ВОЛЯ" Юрій Дерев'янко під час брифінгу у Верховній Раді 8 жовтня.

Депутат ">підкреслив, що до нього звертаються мешканці Івано-Франківської області з приводу постачання електричної енергії неналежної якості та високих тарифів на електрику.

"ПАТ «Прикарпаттяобленерго» здійснює постачання електроенергії. У пікові години напруга може падати до 160 вольт. Побутові прилади горять, ми маємо величезні рахунки за електроенергію, а якість недостатня. Виходить, що за зношеність фондів приватної структури "Прикарпаттяобленерго" знову платять звичайні люди", - обурився Дерев'янко.


"Причина в тому, що монополіст "Прикарпаттяобленерго" та інші обленерго, які належать здебільшого олігархам, не виконують необхідні роботи. І як наслідок – населення втрачає кошти, переплачуючи за електроенергію, їхні електроприлади виходять з ладу», - сказав парламентар.

Він уточнив, що ПАТ «Прикарпаттяобленерго» належить олігарху Ігорю Суркісу, так само як і Івано-Франківський облгаз належить олігархові Дмитру Фірташу

"Партія "ВОЛЯ" вимагає, щоб була здійснена ретельна перевірка Генпрокуратурою всіх приватизованих за останні п’ять років обленерго, а також виконання ними всіх інвестиційних зобов'язань стосовно реконструкції електромереж", - заявив Дерев'янко.

Депутат також зазначив, що «ВОЛЯ» ініціює звернення обласної ради до "Прикарпаттяобленерго" з вимогою розробити та представити план капітального ремонту електромереж, трансформаторів та підстанцій на 2015-2020 роки.

Дерев'янко також додав, що "ВОЛЯ" ініціює створення центрів по тарифах і енергозбереження, за принципом "Єдиного вікна", щоб розвернути владу обличчям до людей, допомогти людям перезимувати. 

Єдині центри по тарифах надаватимуть людям таку допомогу: 

- надання субсидій усім, хто має право їх отримати. Допомагаючи людям оформити документи та швидко організовуючи роботу для того, щоб люди субсидію отримали; 

- допомога в отриманні від держави 10 тис. грн. для утеплення будинків та встановлення пластикових вікон - 30% енерговтрат припиняються тоді, коли міняються вікна; 

- допомога в отриманні від держави відшкодування за заміну котлів з газових на
твердопаливні; 

- встановлення двохфазних електролічильників за співфінансування місцевої влади; 

- консультації з ощадливості та правильної організації побуту, що дозволяє економити до 40% за комунальні послуги

Поділитися новиною:
Поділитися