9 жовтня, 11:28

Партія «ВОЛЯ» вимагає від органів влади усіх рівнів відкрити детальний кошторис формування тарифів на воду та тепло. ВІДЕО

Про це ">заявив народний депутат від партії "ВОЛЯ" Юрій Дерев'янко під час брифінгу у Верховній Раді 8 жовтня.

"ВОЛЯ" чітко заявляє, що перед опалювальним сезоном, заходячи в зиму, ми вимагаємо від всіх керівників розкриття усіх тарифів: на воду, на газ, і структуру ціноутворення по кожному тарифу ", - заявив депутат.

Він підкреслив, що від 30 до 50% тарифу - складається із зарплати працівників, витрат, амортизації. - «Це є та частина складової тарифу, яка може містити корупційні складові. Адже нам добре відомі випадки, коли на посади оформляються люди з високими зарплатами, а насправді ці гроші просто розкрадають", - обурився парламентар.

Дерев'янко переконаний, що якщо усунути всі корупційні ризики на місцевому рівні, то тарифи в регіонах можуть бути знижені на 10-15% тільки за рахунок дій місцевої влади.

"Ми, як політична партія "ВОЛЯ", виступаємо за необхідність відрахування частини ренти в місцеві бюджети в тих областях, в тому числі і на Прикарпатті, де видобувається нафта і газ", - підкреслив нардеп.

За його словами, 5% має спрямовуватися в бюджет області, 3,5% - в бюджет району, а 1,5% - безпосередньо в бюджет громади, на території якої знаходиться родовище нафти або газу.
"Це необхідний крок, щоб дати можливість людям перезимувати, особливо в тих регіонах, де відбувається видобуток цих важливих для держави ресурсів", - сказав він.

Дерев'янко також заявив, що «ВОЛЯ» ініціює створення на рівні міст та районів Єдиних центрів по тарифах і енергозбереженню - за принципом «єдиного вікна», де працюватимуть службовці, головне завдання яких буде допомогти людині вирішити проблему з тарифами, газом, електрикою.
Поділитися новиною:
Поділитися