15 жовтня, 12:24

У Франківську презентували кліп на пісню "ВОЛЯ"

Активісти партії «ВОЛЯ» презентували кліп на однойменну пісню молодого Івано-Франківського гурту "Брати Станіслава", яка стала гімном партії.

Режисери кліпу відтворили боротьбу України з московський окупантом, яка триває століттями.

«Ще вчора, за їхнім сценарієм, Україна мала захлеснутися у внутрішніх чварах і назавжди забути про свій європейський вибір. А сьогодні вірні сини нашого народу заступають з Москалями у кривавий бій, захищаючи її східні кордони. Не може змиритися наш північний сусід, що Україна відбулася, як держава, а українці повернули собі честь, гідність та волю», - відзначила активістка партії «ВОЛЯ» Тетяна Пришляк.

За словами режисера Олександра Балтушева, у кліпі знімалися як професійні актори, так і хлопці, які вперше брали участь у зйомках.

До прикладу, активіст партії «ВОЛЯ», заступник голови Рогатинської РДА Микола Басараб зіграв роль козака. 

«Хочу побажати миру, Україна сильна держава, ми переможемо найбільше зло і ми побудуємо ту державу, на яку ми заслуговуємо», - відзначив Микола Басараб.

Прикладом одвічної боротьби за волю України є сімейна історія активіста партії «ВОЛЯ» Андрія Марійчина, яку наочно відтворили присутнім на презентації кліпу.

Мати Андрія Марійчина Мотря народилася у бункер. В лісі. На четвертий день від її народження батьки принесли її в село Яблуниця і прилаштували на виховання до сім’ї, де народилася дитина. Дітей виховували, як двійнят. До 16 років не знала своєї історії, а коли вона виходила заміж, їй передали листи від батьків. Ці листи є ще одним підтвердженням боротьби наших предків за волю і незалежність України.

Сім’я Марійчиних і надалі продовжує цю боротьбу.

 «Мій рідний брат Тарас залишив сім'ю, бізнес і поїхав на фронт воювати з російським окупантом. Я зрозумів для себе: якщо я не їду на фронт, то я повинен все робити для того, що хлопці мали куди повернутися. Я щасливий, що на своєму шляху я зустрів таких хлопців, які готові будувати нашу демократичну європейську незалежну Україну», - відзначив Андрій Марійчин.

Нагадаємо, автори пісні, брати Гупал, написали пісню в перші години після розстрілу Майдану. Ідея зробити пісню «Воля» гімном однойменної партії належить саме Андрію Марійчину. Презентація пісні «ВОЛЯ» відбулася місяць тому.

Поділитися новиною:
Поділитися