16 жовтня, 11:41

Галабала: «Якщо люди розуміють, то влада робить»

Член політради партії «ВОЛЯ», перший номер у списку до обласної ради Ольга Галабала поцікавилася у політичних опонентів чи ініціюватимуть вони на рівні області створення незалежної лабораторії за контролем якості газу, чи зупинять незаконне вивезення необробленого лісу та чи готові провести відкритті конкурси на державні посади.

Про це політик ">запитала під час дебатів у прямому ефірі на ОДТРК «Карпати».

«Ми не хочемо займатися популізмом, ці кроки залежать від місцевої влади, яку ми обиремо 25 жовтня, - сказала Галабала. – Газ, вода, світло – прикарпатці думають як платити рахунки і пережити цю зиму. Люди мають запитати в усіх, хто йде до влади, чи буде гарантувати та чи інша політична сила належну якість газу. Коли ми говоримо про тарифи на газ, це — компетенція президента і парламенту, але якість газу залежить від місцевої влади»

Згідно державного стандарту калорійність газу, яку б мали отримувати люди – 7600 ккал, проте населення в області користується газом значно нижчої якості, близько 5100-6200 ккал.

Тому партія «ВОЛЯ» йде в усі рівні рад з чітким планом дій, де найперше завдання – допомогти кожній прикарпатській сім’ї перезимувати.

«ВОЛЯ» буде ініціювати в обласній раді створення незалежної лабораторії по контролю за якістю газу. За підрахунками експертів українські сім'ї переплачують 20-30% за неякісний газ. 

- Створення центрів по тарифах і енергозбереженню.

Cтворення таких центрів «ВОЛЯ» ініціює на рівні міст та районів. Працюватимуть вони за принципом «єдиного вікна», де населення зможе отримати вичерпну інформацію про державні програми енергозбереження, про надання субсидій, про те як зробити своє помешкання енергоефективним.

- Ліквідація облавтодору.

Сотні мільйонів гривень, які виділяють обласним автодорам використовують неефективно. Для ремонту доріг на Прикарпатті можна залучити приватні компаній на умовах прозорих тендерів з обов’язковим використанням сучасних технологій ремонту доріг та гарантією якості не менше 10 років. 

- Заборона вивозу необробленого лісу за межі області.

Ольга Галабала зазначила, що обласна влада має повноваження зупинити незаконне вивезення лісу з Франківщини. 

«Звичайно буде спротив, але якщо люди розуміють, то влада робить. Політики повинні мати ВОЛЮ прийняти таке рішення. Таким чином ми сприятимемо створенню і розвитку деревообробних підприємств. Одним із завдань «ВОЛІ» є передача агролісів громадам, у першу чергу об’єднаним громадам», - додала Галабала

Зі слів політика, народні депутати від «ВОЛІ» зареєстрували у Верховній Раді законопроект «Про економічний експеримент на Прикарпатті». Також громадськості представлений план соціально-економічного розвитку регіону. 

Нагадаємо, «ВОЛЯ» висунула до усіх рівнів рад потужну команду професіоналів, це 1 153 кандидати, серед яких 35 воїнів АТО і 158 освітян, також майданівці, медики, журналісти і громадські активісти.

Поділитися новиною:
Поділитися