21 жовтня, 16:07

«Розвиток медичного туризму є пріоритетним для команди «ВОЛІ» - Олег Атаманюк. ВІДЕО

Реформувати медичну галузь на Прикарпатті важко без загальної всеукраїнської реформи. Проте партія «ВОЛЯ» пропонує конкретні кроки для розвитку галузі охорони здоров’я на місцевому рівні.

«Зокрема, пріоритетним напрямком для нас є розвиток медичного туризму. Саме медичний туризм має стати золотоносною жилою розвитку Івано-Франківщини, – пояснює талановитий хірург, кандидат медичних наук, кандидат у депутати до обласної ради від ВОЛІ у виборчому окрузі №32 Олег Атаманюк. – Прикарпаття має висококваліфікованих лікарів та природні умови. Тому розвиток саме медичного туризму є пріоритетним для нашої команди».

Як приклад, Атаманюк наводить Угорщину – країну, яка займає перше місце в Європі за розвитком медичного туризму.

«Зробивши ставку в кінці 80-х років на розвиток медичного туризму, тепер щороку стоматологічні клініки Угорщини відвідує понад 80 тисяч іноземців, що дозволило залучати понад 300 млн. євро щороку. А це вдвічі більше, ніж бюджет Івано-Франківської області загалом», - розповідає кандидат.

Щоб розвивати медичний туризм на Прикарпатті, партія «ВОЛЯ» пропонує відновити лікувальну та відпочинкову базу санаторіїв.

«В нас є унікальні рекреаційні зони - чисте повітря, великий запас мінеральних вод, солей та грязей для лікування різного роду захворювань. Проте цей потенціал сьогодні не використовується, а він тліє і жевріє у занепадаючих санаторіях», - говорить хірург.

Другим кроком для реформування медицини партія «ВОЛЯ» пропонує – перепрофілювати частину санаторіїв у реабілітаційні центри для учасників АТО та військовослужбовців, дітей з вродженими вадами, дітей з ДЦП, тих пацієнтів, які перенесли інсульт та людей з хронічними захворюваннями.

Для повноцінного втілення медичної програми «ВОЛІ», необхідно продовжувати готувати фахові кадри в Івано-Франківському національному медичному університеті.

«Для цього необхідно створити багатопрофільну університетську клініку. Адже в цілому світі провідними і топовими клініками є саме університетські клініки, де поєднується науковий потенціал і практичний потенціал професорів, доцентів, викладачів», - каже Олег Атаманюк.

Також партія «ВОЛЯ» відстоює реформу екстреної невідкладної медичної допомоги. 

«Адже кожен з вас повинен бути впевнений, що в якому б куточку області ви не знаходилися, ви отримаєте якісну кваліфіковану і найосновніше: вчасну медичну допомогу. Адже від цього залежить життя кожного жителя Івано-Франківщини», - підсумовує «волівець».

Нагадаємо, партія «ВОЛЯ» представила План розвитку Прикарпаття.

Поділитися новиною:
Поділитися