22 жовтня, 11:55

Галабала вказала кандидату УКРОПу на бізнес-інтереси Коломойського на Прикарпатті. ВІДЕО

На публічних дебатах кандидат до обласної ради від партії УКРОП Тарас Парфан заявив, що олігарх Ігор Коломойський не є членом партії УКРОП та не має відношення до ПАТ «Укрнафта». Про це він сказав, відповідаючи на запитання першого номера до облради від «ВОЛІ» Ольги Галабали.

Ольга Галабала поцікавилась у кандидата партії «УКРОП» Тараса Парфана, чи не матимуть партійці УКРОПу конфлікту інтересів у разі проходження до обласної ради, адже Ігор Коломойський, з яким пов'язують партію «УКРОП» має бізнес-інтереси на Прикарпатті.

«В Ігоря Коломойського є свої бізнесові інтереси на Прикарпатті - це і «Буковель», і підприємство «Укрнафта», за яке тривала величезна війна, коли не сплачувалися дивіденди в державний бюджет. Є питання по Івано-Франківському аеропорту, який перебуває в концесії», - заявила Галабала. - Чи немає, у зв’язку з цим, у вашій команді, яка йде в політику, конфлікту інтересів?»

Політик зауважила, що за оренду івано-франківського аеропорту рік часу структури олігарха сплачують лише 200 тисяч гривень в бюджет, що є дуже мало.

Парфан на це зауважив, що Коломойський не є членом партії «УКРОП». 

«Щодо бізнес-інтересів Коломойського, звичайно, я думаю, що вони є і вони не мають прямого відношення до партійного середовища. Конфлікту внутрішнього в нашому середовищі на сьогоднішній день немає і я думаю, що його не буде», - запевнив «укропівець».

Ольга Галабала також відзначила, що на підприємствах, які належать «Укрнафті» немає якісного обладнання, яке очищає газ. Тому калорійність газу є низькою. 

«Чи можете ви пообіцяти, що будете це питання відстоювати, допомагати робити так, щоб на «Укрнафті» було модернізоване обладнання і якість газу могла бути покращеною», - запитала у нього Ольга Галабала.

Тарас Парфан запевнив, нібито партійці УКРОПу не мають відношення до «Укрнафти».

«У нас є офіційна відповідь, що «Укрнафта» Коломойського не сплачує ПДФО у Івано-Франківській області, а це 20 млн. гривень. Чи готові ви долучитися до перевірки і повернути цих 20 млн. гривень в обласний бюджет», - заявила Галабала.

На що Парфан відказав, що «Укрнафта» є державним підприємством, а не підприємством Коломойського.

Нагадаємо, найбільшу видобувну компанію ПАТ «Укрнафта» контролює група «Приват» олігарха Ігоря Коломойського. Так само з ним пов’язують новостворену партію УКРОП.

Поділитися новиною:
Поділитися